emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1676

: БОРОТЬБА З КОРУПЦІЄЮ – ПРІОРИТЕТ, ЯКИЙ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ СТАЛИЙ РОЗВИТОК КРАЇНИ
 Для Міністерства юстиції та Уряду України питання боротьби з корупцією є пріоритетом, адже це запорука сталого розвитку держави. Про це сьогодні, виступаючи в рамках 18-ї Міжнародної антикорупційної конференції, повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Запобігання та боротьба з корупцією є пріоритетом кожної демократичної держави, яка поважає принципи Конвенції ООН проти корупції, дотримується Порядку денного стабільного розвитку 2030 та Цілей сталого розвитку, а також інших відповідних міжнародних документів. Україна доклала значних зусиль як на національному, так і на міжнародному рівнях у боротьбі з корупцією», - підкреслив очільник Мін’юсту.

 Результатами комплексної антикорупційної реформи стали створення повноцінної законодавчої бази для боротьби з корупцією та формування нової інфраструктури незалежних антикорупційних органів.

«Було прийнято фундаментальне законодавство і створено нові спеціалізовані установи, серед яких - Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура, Національне агентство з запобігання корупції, Агентство з відновлення та управління активами та Державне бюро розслідувань», - поінформував присутніх Міністр юстиції.

 Нині надзвичайно важливо забезпечити, щоб розслідувані справи про корупцію, які подані до суду, були доведені до логічного завершення у вигляді вироку.

«Для забезпечення цього, нещодавно був прийнятий Закон «Про Вищий антикорупційний суд», який став визначальним кроком у завершенні формування нової антикорупційної архітектури в Україні. Оголошено конкурс на посади суддів цього суду. Однією з головних новацій в цьому питанні є створення Громадської ради за участю міжнародних експертів, яка буде залучена до процесу відбору суддів. Очікується, що новий антикорупційний суд запрацює до початку 2019 року», - підкреслив Павло Петренко.

 З метою підвищення ефективності діяльності державних підприємств та забезпечення їх конкурентоспроможності, Уряд розпочав комплексне реформування державного сектору економіки. Серед її складових - реформа корпоративного управління та запровадженням міжнародних стандартів відповідно до рекомендацій ОЕСР.

«Парламент створив правовий фундамент, спрямований на посилення корпоративного управління державними підприємствами. Основною його новелою є вимога щодо створення наглядових рад на державних підприємствах, із включенням до їхнього складу незалежних членів. Нині прийнято рішення про створення таких рад в 50 найбільших українських державних підприємствах. Вже утворено наглядові ради в 4-х державних компаніях ПАТ «НАК «Нафтогаз України», ПАТ «Магістральні газопроводи України, ПАТ «Українська залізниця» та ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», - зазначив Міністр юстиції.

 Україна досягла значних результатів у боротьбі з фінансовими злочинами та ухиленням від сплати податків.

«Досягти цього вдалося, зокрема, шляхом запровадження системи електронного адміністрування податку на додану вартість та аналізу ризиків для блокування податкових накладних. Такий підхід перешкоджає шахрайським схемам, виключаючи можливість “ручної” роботи з ПДВ та його відшкодуванням», - додав Павло Петренко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо