emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 826

Павло Петренко презентував у Верховній Раді законопроект #РейдерствоСтоп

Очільник юстиції України Павло Петренко презентував законопроект під умовною назвою #РейдерствоСтоп, а саме - проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності», який напередодні було зареєстровано у Верховній Раді. Прийняття даного законопроекту дасть можливість вирішити дві існуючі проблеми громадян, однією з яких є уникнення можливості суб’єктивного впливу реєстраторів чи осіб, які мають право на реєстраційні дії, на об’єкти власності та забезпечення додаткових гарантій збереження майна.
Ще однією важливою ініціативою, яка закладена в цьому законі є забезпечення державними сервісами громадян, які живуть в найбільш віддалених регіонах України. За словами Міністра Павла Петренка, сьогодні 7 мільйонів українців живуть у сільській місцевості та не мають нормального доступу до нотаріальних послуг. Як наслідок- вирішення базових питань щодо оформлення власності або спадщини стає практично неможливим. Тому прийняття даного законопроекту дає можливість повністю ліквідувати дефіцит державних нотаріусів на селі й спонукає об’єднані територіальні громади, які зараз створюються, перебирати ці функції на себе.
Важливим інструментом запропонованого законопроекту є і те, що документ прибирає «псевдоподаток» у розмірі 1%, який майже 20 років стягувався приватними нотаріусами з бізнесу й громадян під виглядом державного мита. Для соціально вразливих категорій громадян, серед яких учасники АТО, пенсіонери, інваліди, діти-сироти, заплановано встановлення соціальної пільги в розмірі 50% від державного мита, яке стягується державними нотаріусами, в тому випадку якщо ці категорії населення не звільнені від сплати державного мита взагалі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо