emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Листопада 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 900

Представлено законопроект #рейдерствостоп, який запроваджує нові інструменти боротьби з рейдерами

Міністерство юстиції разом із депутатами, представниками провідних бізнес асоціацій Американської торговельної палати, Європейської Бізнес Асоціації, Спілки українських підприємців та Офісу ефективного регулювання BRDO і Офісу Бізнес-омбудсмена напрацювали низку законодавчих ініціатив, спрямованих на подальше посилення боротьби з рейдерськими атаками на підприємства та майно громадян. За словами Міністра юстиції Павла Петренка для боротьби з рейдерством в Україні зроблено вже чимало. Так у 2016 році прийнято комплексний антирейдерський закон, при Мін’юсті діє Комісія з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, в усіх регіонах працюють антирейдерські аграрні штаби. Однак, зазначає очільник Мін’юсту, цього замало, адже рейдери постійно знаходять шпарини в законодавстві задля здійснення неправомірних дій. Саме тому сьогодні напрацювана низка новацій, яка представлена в проекті закону #РейдерствоСтоп». Також Павло Петренко наголосив, що новації закону покликані значно знизити ризики рейдерських захоплень підприємств, головною з яких є позбавлення комунальних підприємств права вчиняти реєстраційні дії. Окрім цього, серед новацій - запровадження обов’язкового підвищення кваліфікації державних реєстраторів, ліквідація кадрового дефіциту в державних нотаріальних конторах у віддалених регіонах країни, а також захист права власності на частку у статутному капіталі юридичної особи. Адже Україна має стати територією безпечного і комфортного ведення бізнесу-резюмував очільник Мін’юсту.

Окремі нововведення стосуватимуться і реєстраторів. Так приміром, з 1 січня 2019 року всі нові реєстратори перед призначенням на посаду будуть зобов’язані здати іспит для того, щоб отримати ключі від реєстру і мати можливість працювати у цьому реєстрі.
.
Законопроект також передбачає вирішення питання кадрового дефіциту на місцях. Зокрема, консультанти державних нотаріусів, співробітники територіальних управлінь юстиції, до повноважень яких належить контроль у сфері нотаріату, представники органів місцевого самоврядування, що здійснюють нотаріальні дії, зможуть за спрощеною процедурою отримати свідоцтво про право зайняття нотаріальною діяльністю за умови роботи у віддалених районах не менше 3х років за направленням Мін'юсту.

Окрім цього, законопроект запроваджує норму, за якою власник землі чи корпоративних прав може внести до реєстру інформацію про те, що усі його дії й підписи мають бути нотаріально завіреними. Також у законопроекті йдеться про захист права власності на частку у статутному капіталі юридичної особи. Тобто у випадку відчуження частки у ТОВ — обов’язкове встановлення особи, яка підписує договір: або за допомогою нотаріального посвідчення договору, або за допомогою електронного підпису.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 31.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо