emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Грудня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1299

Право на обов`язкову частку у спадщині при спадкуванні за заповітом.


При оформленні спадщини за заповітом нотаріус в обов’язковому порядку перевіряє коло осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині.
Обов`язковими спадкоємцями відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу визначаються малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки, які спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, що належала б кожному з них у разі спадкування за законом.
Сімейним кодексом визначено, що малолітньою вважається дитина до досягнення нею 14 років, неповнолітньою вважається дитина у віці від 14 до 18 років.
Якщо неповнолітня особа набуває повної цивільної дієздатності (у разі реєстрації шлюбу або у випадку, якщо особа, яка досягла шістнадцяти років, працює за трудовим договором, а також якщо неповнолітня особа записана матір’ю або батьком дитини), вона також зберігає за собою право на обов’язкову частку.
Непрацездатною вважається особа, яка досягла пенсійного віку, встановленого законом, або є інвалідом незалежно від групи.
Перелік осіб, які мають право на обов’язкову частку у спадщині, є вичерпним.
Право на обов’язкову частку у спадщині не залежить від згоди інших спадкоємців, волі спадкодавця та не пов’язане зі спільним проживанням спадкодавця й осіб, які мають право на обов’язкову частку.
Право на обов’язкову частку у спадщині має особистий характерта не може переходити в порядку спадкової трансмісії.
Коло спадкоємців, які мають право на обов’язкову частку у спадщині, визначається на день відкриття спадщини.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо