emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Грудня 2018 РПЛ 701

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко вимагає від уряду додати до приватизаційних умов «Центренерго» обов’язок купувати українське вугілля
Якщо теплоелектростанції не купуватимуть українське вугілля, державні шахти закриються, переконаний Олег Ляшко. Політик різко розкритикував умови приватизаційного конкурсу «Центренерго», що запланований на 13 грудня, і вимагає від уряду терміново додати до них обов’язок щодо купівлі вугілля на українських шахтах. Без цього, за словами лідера РПЛ, енергетичні компанії братимуть ресурс з шахти «Краснолиманська», який має сумнівне походження, чи ще гірше – продовжуватимуть возити вугілля з Росії.

«Стан у державній вугільній галузі і так катастрофічний: шахти зупиняються, гірники шукають кращої долі за кордоном. А ті, що залишилися, доведені до відчаю та готові відстоювати своє право на життя – в листопаді двоє шахтарів Львівського-Волинського басейну оголосили безстрокове голодування. За останні п’ять місяців шахтарі ЛВБ чотири рази блокували трасу, що веде до прикордонного пункту пропуску у Раві-Руській. Це нормально?! Грошей нашим шахтарям не платять, їхнім сім’ям немає чого їсти, а з Росією працюємо», - написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Політик підкреслив, що за 2 роки обсяги постачання вугілля на ТЕС компанією «Центренерго» зросли з 3 до 3,8 мільйонів тонн. Натомість, частка від державних підприємств зменшилась з 57% до 47%. Якщо така тенденція зберігатиметься – українські шахтарі залишаться без роботи, зазначив Олег Ляшко.

«На вугільних підприємствах країни працює більше 78 тисяч працівників. Якщо наші станції не купуватимуть українське вугілля, то ми ставимо під загрозу не тільки самих шахтарів, а їхні родини, їхніх дітей»,- зазначив Ляшко.

Крім того, лідер РПЛ вимагає від влади зменшити обсяги закупівлі російського вугілля і називає стратегічним рішенням у цьому встановлення пріоритету українського вугілля на вітчизняних ТЕС.

«Закріплення пріоритету українського вугілля підвищить попит на українське вугілля та збільшить його видобуток. Це стабілізує робочий процес у шахтарських регіонах, збереже робочі місця. Але головне – це буде рішучим кроком до справжньої енергетичної безпеки країни!», - підкреслив політик.

Олег Ляшко додав документи, в яких уряд США закликає владу відмовитись від пріоритету українського вугілля.

«Мені відомо, що на уряд України тисне США. Так, американський посол виступила проти пріоритету українського вугілля. Звичайно, і США, і Росія хочуть, щоб ми купувати вугілля у них. Я вимагаю від уряду, незважаючи на тиск, піклуватися про рідних – українських шахтарів, а не про американських, африканських, російських», - підсумував Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо