emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Грудня 2018 РПЛ 749

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко: Ціна на хліб може бути 7 гривень, якщо підтримувати сільгоспвиробників
Знизити ціну на хліб вдвічі – це реально! Прикладом цього є фермерське господарство, яке Олег Ляшко відвідав у селі Перехрестівка на Сумщині. Тут вирощують зерно, обмолочують його, випікають продукцію і розвозять її по 9 прилеглих селах. При цьому, хліб коштує вдвічі дешевше, ніж в магазинах.

«За рахунок того, що є своє зерно, крупорушка, переробка і пекарня – хліб тут коштує 7 гривень. І так має бути по всій країні. А у нас він коштує вдвічі дорожче. Сьогодні по 15 гривень – завтра по 150 буде з такою політикою влади. І тоді всю зарплату і пенсію на хліб треба буде віддавати, бо немає державної підтримки фермерів, контролю за цінами на продукти та дуже дорога ціна на газ і електроенергію. Тому ми добиваємося відновлення державного нагляду за цінами та зниження ціни на газ. Це дасть можливість знизити вартість хлібу, масла, м’яса, яке люди роками не бачать, та зменшити тарифи. І приклад цього підприємства показує, що хліб може коштувати 7 гривень по всій країні, якщо підтримувати сільгоспвиробників», - наголосив Ляшко.

Фермери пожалілися політику, що їхнє підприємство, якому 100 років, хочуть знищити. Підприємство не може отримати акти на землю з 2010 року. Прикриваючись учасниками АТО, землю переоформляють на приватних осіб, щоб потім перепродати. Олег Ляшко пообіцяв втрутитись в ситуацію і допомогти. Але, каже, проблеми з отриманням паїв є по всій країні, тому треба вирішувати їх на законодавчому рівні.

«Ключова проблема для колишніх працівників дослідних господарств і радгоспів – це відсутність паїв. Все життя одні працювали в радгоспах, інші – в колгоспах, але землю отримали тільки ті, що були в колгоспах. Це несправедливо! Тому я зареєстрував законопроект, щоб працівники дослідних господарств, наукових станції, колишніх радгоспів отримали паї. Крім того, землю мають отримати й працівники соціальної сфери, ветерани праці, колишні працівники господарств. І я обов’язково доб’юсь, щоб цей закон був прийнятий», - запевнив лідер РПЛ.

А щоб земля навічно належала селянам, Олег Ляшко пропонує внести зміни до Конституції і заборонити її продаж іноземцям.

«Не землю треба продавати, а готову продукцію. Щоб були обігові кошти на розвиток господарств, доступні кредити, спецрежим ПДВ, ціна на сільгосппродукцію. Тоді буде життя на селі. А з продажем землі завтра корівників в селі не знайдеш, бо тих, хто її купить, цікавлять технічні культури і швидкий заробіток. Ніхто не турбуватиметься ні про соціальну сферу, ні про робочі місця, ні про зарплати на селі. Тому ми добиваємося ухвалення змін до Конституції, щоб основою аграрного устрою країни були фермерські господарства. І Конституційний суд вже підтримав наші зміни», - зазначив Ляшко.

Аграрії скаржилися політику і на те, що їм не повертають ПДВ за молоко з 2017 року. Вже й не вірять, що колись отримають ці кошти.

«Це так само, як із допомогою фермерам – влада обіцяла спрямувати 5 мільярдів гривень на дотації, а в кінці року 2 мільярди з них забрала. І жоден фермер не отримав цієї допомоги. Отримали олігархи, а не сільгоспвиробники, такі, як на вашому підприємстві. Тому ми пропонуємо відновити спецрежим оподаткування. Щоб фермери не бігали по кабінетах і не чекали, коли повернуть ПДВ, а в автоматичному режимі отримували кошти на рахунок підприємства і могли ними розпоряджатися. Це найменш корупційний спосіб державної підтримки фермерам», - підкреслив Ляшко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо