emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Грудня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 834

Всеукраїнський тиждень права сприяє підвищенню обізнаності громадян

Вже 10-й рік поспіль в Україні проводять Всеукраїнський тиждень права. Головна мета проекту - виховати нове покоління українців, для яких права та свободи – не простий звук, а основоположна цінність суспільних відносин. Про це перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова сказала на відкритті заходу.

Всеукраїнський тиждень права проводиться з нагоди прийняття Загальної декларації прав людини, у преамбулі якої зазначено, що загальне розуміння характеру задекларованих прав і свобод має величезне значення для повного виконання цього зобов'язання державою.
За словами заступника Міністра юстиції, різні дослідження свідчать, що приблизно половина громадян України не знає, на що має право, та як діяти, коли права порушуються.

«Щоб підвищити правову обізнаність ми й проводимо величезну кількість правопросвітницьких заходів по всій країні. Тиждень права – частина цієї роботи», - додала перший заступник Міністра.

Для надання громадянам необхідних знань і навичок в правовій сфері Міністерство юстиції веде декілька проектів. З червня 2017 року діє загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», у рамках якого Мін’юст запустив проекти #ЧужихДітейНеБуває, #СтопНасильство, #СтопБулінг, #МаскиШоуСтоп», захист права на виконання рішення суду, протидія хабарям у ВНЗ. І це лише невеликий перелік ініціатив, які реалізовуються в рамках цього проекту. Наприклад, тільки в рамках кампанії #ЧужихДітейНеБуває з недобросовісних батьків було стягнуто більше 4 млрд грн. аліментів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо