emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Грудня 2018 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 2049

Мін’юст та ЦВК дали старт просвітницькій кампанії «я маю право обирати»
 Міністерство юстиції спільно з Центральною виборчою комісією дало старт ініціативі «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», яка реалізовується в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«2019-ий - рік загальнонаціональних президентських і парламентських виборів. Згідно з Конституцією право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України. Саме тому ми спільно з Центральною виборчою комісією прийняли рішення запустити в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» правопросвітницьку кампанію «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», - наголосив очільник Мін’юсту.

 Наступного року у виборах візьме участь велика кількість українців, яким виповнилося 18 років і які обиратимуть своїх представників до органів влади вперше. Так само є багато українців, які в зв’язку з війною на сході України та анексією Криму змушені були стати тимчасово переміщеними особами. Близько 60% з них не знають, яким чином реалізувати своє право обирати там, де вони нині живуть. Третя категорія українців – громадяни, які змінили місце проживання, але не змінили реєстрацію. 47% з них не мають інформації про те, як проголосувати в тому населеному пункті, де вони незареєстровані.

«Це значна кількість громадян, які не мають чіткого розуміння, як реалізувати своє конституційне право на обрання Президента і Парламенту», - додав Міністр юстиції.

 Ініціатива офіційно стартує з початком президентської кампанії 31 грудня. Система безоплатної правової допомоги, яка включає понад 550 центрів та бюро по всій країні, органи юстиції та громадські організації, які є партнерами в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» і долучилися до цієї ініціативи, почнуть першу хвилю інформаційної кампанії.
 Для цього використовуватимуться різноманітні канали комунікації. Інформаційні матеріали розповсюджуватимуться через соціальні мережі. Друковані матеріали – через систему безоплатної правової допомоги та наших партнерів на місцях. Третім великим комунікаційним блоком стане проведення просвітницьких заходів з різними категоріями українців.

«Ми розраховуємо, що українці отримають від цієї кампанії знання, яким чином реалізувати своє право на вибір і яким чином захистити це право. Та найголовніше – яким чином усвідомлено прийняти рішення і обрати представників як на рівні загальнонаціональних інституцій, так і на місцевих виборах», - зазначив Павло Петренко.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.03
41.06
44.45
44.47

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо