emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
2 Квітня 2019 ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ ДОПУСКУ ДО ПРОФЕСІЇ ПРИВАТНИХ ВИКОНАВЦІВ ТА ПОРЯДКУ ДІЯЛЬНОСТІ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ КОМІСІЇ ПРИВАТНИХ ВИКОНАВЦІВ 1789

Починаючи з 2016 року, Україна почала вживати важливі законодавчі кроки в напрямі забезпечення існування в державі реального судового захисту. Невідємною частиною судового захисту є обовязковість виконання судових рішень. Тому Міністерство юстиції з моменту запуску реформи у сфері правосуддя активно впроваджує заходи, аби зробити цю реформу ефективною та дієвою. На цьому наголосила заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби під час прес-конференції Вдосконалення порядку допуску до професії приватних виконавців та порядку діяльності Дисциплінарної комісії приватних виконавців.
Із метою повноцінного старту у реформаційному процесі нами було розроблено всю необхідну нормативну базу і вже з 2017 році в Україні фактично запроваджена змішана система виконання судових рішень та інститут приватного виконавця.
З моменту запуску змішаної системи виконання судових рішень та створення нової професії було забезпечено понад 2,5 тисячі місць для отримання кандидатами у приватні виконавців знань про виконавче провадження. Понад 1500 осіб виявили бажання пройти відповідне навчання і більш ніж 1200 осіб його вже успішно завершили. Наразі понад 200 осіб отримали посвідчення приватних виконавців, 162 приватних виконавця внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців. Кількість діючих приватних виконавців 158 осіб.
Насамперед, оновлений порядок допуску передбачатиме для кандидатів у приватні виконавці можливість онлайн навчання з подальшим складанням заліку у вищому навчальному закладі. На сьогодні до переліку закладів, які надають освітні послуги у частині примусового виконання рішень суду, включено 10 навчальних закладів, які знаходяться у Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Сумах та місті Києві.
Крім того, новими змінами запроваджуватиметься можливість проходження стажуванням не лише в органах ДВС, але й в офісах приватних виконавців. Відповідно до закону є ряд осіб, які звільнені від проходження стажування: приватні, державні виконавці, адвокати, нотаріуси, арбітражні керуючі, які мають стаж роботи понад 1 рік, а також помічники приватних виконавців зі стажем роботи понад 2 роки.
Наступна новація - це зміна критеріїв оцінки практичного завдання кваліфікаційного іспиту із подальшою його автоматизацією.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.93
40.98
44.26
44.3

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо