emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
4 Квітня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 3645

Податкова пільга збільшує перелік підстав для отримання податкової знижки батьками, які оплачують навчання дітей. Тепер батьки можуть зменшити розмір сплачених за навчання коштів завдяки поверненню частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб. Коли ми готували другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, нашим завданням було не лише посилення відповідальності неплатників аліментів, але й заохочення тих батьків, які своєчасно та справно виконують свій батьківський обовязок. Тому ми включили у цей пакет законів положення про податкову пільгу, адже гроші це завжди хороший стимул, хоча і не єдиний, - наголосив Міністр юстиції.
Наразі орієнтовний розмір податкової знижки складає 18% від фактично сплаченої суми. При цьому, якщо раніше до знижки входила лише оплата в закладах професійної та вищої освіти, то відтепер податкову знижку можна отримати також на оплату навчання дитини в закладах дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти.
Для того, щоб скористатися податковою знижкою на навчання, потрібно: оплатити навчання та зберегти квитанцію про оплату; отримати від роботодавця довідку про доходи за формою 3; до 31 грудня поточного року заповнити податкову декларацію про майновий стан та доходи за минулий рік; подати документи на отримання податкової знижки в ДФС за місцем реєстрації.
Зважаючи на те, що сам інститут податкової знижки в Україні існує доволі давно, певна практика відшкодування коштів уже склалася. Наприклад, для платника податків, який має на меті її отримати, створено ряд зручних умов. Так, платник податків має цілий рік для подачі річної податкової декларації. Крім того, у платника податків є можливість звернутися за розясненням до податкового органу з метою отримання інформації, яким чином заповняти декларацію.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо