emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Квітня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 3034

Рішення суду України про стягнення аліментів підлягає виконанню на території іншої країни
Серед українців, які перебувають за кордоном, є ті, хто ухиляється від сплати аліментів. Це створює низку життєвих проблем для їхніх дітей, які залишилися в Україні. Щоб захистити їхні інтереси, в Мін'юсті розробили кілька важливих рекомендацій.
Переїзд дитини або батька-платника аліментів на постійне місце проживання за кордон, зміна ними громадянства не позбавляють дитину права на утримання. Якщо дитина живе в Україні, а батько за кордоном, позов про стягнення аліментів може бути подано до суду в Україні, за місцем проживання дитини.

Якщо рішення про стягнення аліментів з батька, який проживає за кордоном, буде ухвалено судом України, це рішення на території іншої країни буде виконуватися відповідно до Договору про надання правової допомоги.

Рішення суду України підлягає виконанню на території іншої країни після його визнання. З метою звернення з клопотанням про визнання і виконання рішення суду України до компетентного органу іншої країни зацікавлена особа звертається до суду України, який ухвалив рішення. Далі належним чином оформлене клопотання направляється компетентному органу іншої країни в порядку, передбаченому міжнародним договором України.

У більшості випадків такі клопотання за посередництва обласних територіальних управлінь юстиції надсилаються до Міністерства юстиції для подальшого відправлення компетентним іноземним органам.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо