emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
22 Квітня 2019 Олег Лукашук 962

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Премєр-міністр надійний баланс для будь-якого президента

До завершального акту президентської гонки українці підходять із відчуттям хто б не був обраний, він не зможе впоратись із кризами, які вже стоять на порозі. Він не зможе відстоювати права і свободи громадян і піднімати економіку. Однак Україна є парламентською республікою. Досвідчений прем'єр-міністр зможе врівноважити будь-якого президента і врятувати країну.

Тривожними для країни стали результати першого туру. Обидва претенденти на найвищу посаду в державі не викликають довіри у більшої частини людей. За першим туром лідирує Володимир Зеленський, який поки не має ні досвіду управління країною, ані команди, яка могла б йому в цьому допомогти. Його опонент, Петро Порошенко, закінчує свій перший президентский термін із рейтингом у кілька разів нижчим, ніж у 2014 р. - такі наслідки має його правління.

Програми обох кандидатів складаються переважно з гасел та обіцянок. До того ж, у них нема ані слова про регіональні потреби. Обидва спілкуються із виборцями лише через телевізор, уникаючи реальних зустрічей і нагальних проблем, які хвилюють місцеві громади. То що, попереду безвихідь?

Слід нарешті усвідомити, що президент не є господарем країни. Соціальними та економічними питаннями має опікуватися уряд на чолі із Премєр-міністром. Саме уряд взаємодіє із органами влади на місцях. Отже, єдина дієва фігура у владі, яка здатна врівноважити непрофесійні чи відверто шкідливі дії президента це сильний та досвідчений Премєр-міністр.

А проблем у місцевих громад буде багато.

Згадаємо, наприклад, комунальні платежі. Ми знаємо, що з 1 травня заплановане їх підвищення. Але навіть якщо за нового Президента цього не станеться, українці все одно платитимуть більше, бо запроваджується нарахування пені за просрочку платежа. А отже, борги за комуналку тільки зростатимуть, і доля Сміли, Шепетівки та Кривого Рогу, що взимку лишилися без тепла та гарячої води, загрожує й іншим населеним пунктам.

Насувається й бюджетна криза. Не секрет, що цього року Україна мусить сплатити рекордні 460,99 млрд. грн. боргів. Із них внутрішній борг складає 311 млрд. грн. Це значить, що під ніж підуть практично всі субвенції на регіони та місцеві бюджети. Адже саме за рахунок соціалки та потреб місцевих громад влада звикла латати дірки в бюджеті.

Та найбільшою бідою є криза управління, коли чи не кожен чиновник вважає себе поміщиком-феодалом. Для прикладу достатньо подивитись на Одесу чи Харків, які повністю належать місцевій чиновній мафії.

За Конституцією Україна є парламентсько-президентською республікою. І всі кризи впадуть на плечі саме Премєр-міністра. Щоби впоратися із ними, ця людина повинна мати не лише освіту економіста, а й серйозний досвід роботи, вміти складати збалансованний бюджет, мати програму реальної децентралізації та розвитку регіонів. Бо тільки так місцеві громади зможуть вижити.

Така людина на посаді Премєра буде здатна захистити права і свободи громадян і створити бюджет, в якому будуть належним чином дотримані потреби регіонів. Вона також зможе покласти край сваволі чиновників, зупинити перетворення країни на удільні князівства, які президент передає своєму почету в годівницю.

Нинішня Верховна Рада всупереч закону не утворила і принципово нездатна утворити коаліцію. А отже, будь-який перехідний прем'єр-міністр буде слабким, бо не буде мати опори.

А сильний прем'єр-міністр має опиратись на велику фракцію, здатну утворити коаліцію. Це стане можливим лише після парламентських виборів, які стануть і виборами премєр-міністра. Вони заплановані на осінь цього року.

З усіх можливих кандидатів таким умовам задовольняє лише Юлія Тимошенко. У неї є дієва партія із високим рейтингом, яка стане потужною фракцією - Батьківщина. Вона має величезний антикризовий досвід і уже двічі доказала, що здатна не лише швидко і ефективно розвязувати кризи, і навіть відвертати катастрофи згадаймо віялові відключення світла. Це найкращий антикризовий менеджер України, який має комплексну економічну програму.

Відтак саме вона повинна в такий важкий час формувати коаліцію та очолити уряд.

Вячеслав Ільченко,
політичний аналітик, блогер
https://www.facebook.com/ashnar.lynx/posts/1610967142371270

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо