emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Квітня 2019 Д. Ващук 1512

Досягнення хмельничан у Чемпіонаті України зі спортивного водного туризму.

Нещодавно у місті Яремча відбулась важлива подія Чемпіонат України зі спортивного водного туризму. З 16 по 20 квітня 2019 року на річці Прут за звання чемпіонів України змагалося 13 команд з 9 регіонів України.
Особливо запекла боротьба точилася серед двомісних катамаранів. У цьому класі суден "золото" отримала команда Львівської області, а от наші земляки хмельничани вибороли для себе почесне друге місце, виконавши норматив майстрів спорту України. Із цим досягненням вітаємо Ващука Вадима та Михайлюка Юрія вихованців Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді (керівник гуртка, тренер Ващук Д.П.), а нині членів Хмельницької обласної федерації спортивного туризму. Цей молодий тандем прийшов першим на дистанції Ралі і посів ІІ місце на дистанції Слалом.
Екіпаж чотиримісного катамарану Хмельницької області (Дідур Андрій, Заруцький Антон, Осадчук Олексій та Цюх Богдан) у загальному заліку посів 6-е місце.
Одночасно проводився Чемпіонат України з водного туризму серед школярів та студентів. Вихованці Хмельницького ОЦТКУМ Михайлюк Марія та Безрукий Вячеслав (керівник гуртка, тренер Ващук Д.П.) представляли нашу область у класі суден двомісних катамаранів. Їх екіпаж посів четверте місце в загальному заліку. На дистанціях "Ралі", "Спринт" та "Рятувальні роботи" екіпаж фінішував третім, а на дистанції "Слалом" четвертим.
Сам Чемпіонат вразив усіх своєю складністю та оригінальністю. Звичні для всіх води Чорного Черемошу не йдуть ні в яке порівняння з річкою Прут, тим більше після 3-х днів безперервного дощу. Дуже високий рівень води перетворив Прикарпатський каскад порогів та водоспад Пробій у неабияке випробування навіть для досвідчених спортсменів. Попри всі небезпеки, серйозних травм ніхто не отримав, і всі учасники та судді повернулись додому здоровими й щасливими. Дякуємо організаторам за роботу і окрема подяка командам рятувальників Івано-Франківської та Львівської областей. Змагання викликали цікавість у представників всеукраїнського і обласного телеканалів.
Президент Хмельницької обласної федерації спортивного туризму, керівник гуртків Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Дмитро Ващук

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 17.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.02
42.03

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо