emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
26 Квітня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1874

Міністерство юстиції є головним двигуном усіх процесів в Україні в контексті реформування сфери правосуддя для дітей
Міністерство юстиції є головним двигуном та координатором усіх напрямів роботи в контексті реформування сфери правосуддя для дітей в Україні. За менше ніж два роки наша країна пройшла великий шлях у цьому напрямі, починаючи від прийняття Національної стратегії реформування правосуддя для дітей на період до 2023 року, закінчуючи розробкою законопроекту Про правосуддя, дружнє до дитини.
В Україні раніше не було якогось окремого спеціалізованого державного органу, який би відповідав за профілактику злочинності серед неповнолітніх. Ця функція була розпорошена серед різних міністерств та відомств. Так було до травня 2017 року, коли Кабінет Міністрів за ініціативи Мінюсту створив Міжвідомчу координаційну раду з питань правосуддя щодо неповнолітніх, яка стала міжінституційною платформою для спільної, а головне - ефективної роботи усіх дотичних відомств у цьому напрямі, - зазначила Олена Сукманова, яка є головою Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх.

За її словами, за майже два роки діяльності цього органу вдалося зібрати, систематизувати та створити уніфіковану карту та банк даних про діючі політики, програми та проекти у галузі профілактики правопорушень серед неповнолітніх в Україні, з яким кожен може ознайомитися на сайті Міністерства юстиції. Окрім того, було розроблено та затверджено рішенням Уряду Національну стратегію реформування системи юстиції для дітей на період до 2023 року, зазначила перший заступник Міністра юстиції.

Чи не найважливішим досягненням Міжвідомчої координаційної ради стала спільна з партнерами розробка законопроекту Про правосуддя, дружнє до дитини. Цей, перший в історії України, законопроект у цій сфері вже майже готовий і зараз знаходиться на стадії внесення фінальних правок розробниками, - сказала Олена Сукманова.

Незважаючи на розробку проекту закону, що зможе стати підґрунтям ефективного реформування сфери юстиції для дітей в Україні, уже сьогодні команда членів Міжвідомчої координаційної ради підготувала оцінку ризиків та потреб неповнолітніх, які перебувають у виховних колоніях, рекомендації до розширення системи покарань, не повязаних з ізоляцією особи, розробила та затвердила пробаційні програми.

Все це зробити нам допомогли наші колеги: Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Агрітім Канада, інші міжнародні та національні партнери, - зазначила Олена Сукманова.

Окрім того, за її словами, Міністерство юстиції разом із Генпрокуратурою запустило пілотну програму відновлення для неповнолітніх правопорушників, які вчинили злочини невеликої або середньої тяжкості, на базі системи надання безоплатної правової допомоги у 6ти регіонах України.

Дитина, дитина, дитина і ще раз дитина От що сьогодні повинно бути в основі роботи усіх державних інституцій, громадських обєднань, міжнародних організацій, які можуть спрямовувати свою діяльність на захист прав дітей, - наголосила перший заступник Міністра юстиції.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо