emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Травня 2019 Марина Гресько та Іванка Майданюк ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет Кафедра акушерства та гінекології 2817

Жіночі проблеми
На жаль, статистика (особливо останнім часом) свідчить про те, що у багатьох жінок на шляху до бажаного і омріяного материнства трапляються перепони, причини яких важко перелічити.
Кожна представниця слабкої статі повинна дбати про своє здоров'я, починаючи від народження, підліткового і репродуктивного віку, вагітності, клімактеричного періоду.
Багатьох захворювань можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя. На даний час переважна більшість дівчат-підлітків палять, вживають енергетичні або навіть спиртні напої. Негативним наслідком шкідливих звичок є непліддя, гінекологічні захворювання.
Кожна жінка повинна двічі на рік побувати на прийомі в гінеколога, навіть якщо у неї немає жодних скарг. Завдяки цьому лікар має можливість виявити на ранній стадії візуальні форми раку. Мова йде про рак шийки матки, рак молочних залоз.
Крім профілактичного огляду, в жіночій консультації чи в поліклініці у відвідувачки буде взято мазки на цитологію (виявлення ракових атипових клітин). Ви також пройдете обстеження на інфекції, що передаються статевим шляхом. Як правило, вони викликають різноманітні гінекологічні захворювання, починаючи від запальних процесів, що призводять до непліддя, і навіть до різних форм раку.
Жіночі проблеми можуть виявитись гінекологами під час планових профоглядів. В лабораторіях проводять практично всі види аналізів. Кожна жінка може обстежитись, отримати кваліфіковану консультацію, пролікуватись у стаціонарі.
До 35 років частіше виявляються у жінок запальні процеси, порушення менструального циклу, непліддя, інфекції, що передаються статевим шляхом. "Омолодилися" фіброміоми (міоми матки), які частіше стали виявляти у жінок до 30 років. Підхід до кожної пацієнтки повине бути ндивідуальний.
Все частіше у жінок зустрічаються захворювання шийки матки. Серед передракових захворювань шийки матки розрізняємо слабку, помірну і важку дисплазії. Дисплазія це передраковий стан шийки матки, причиною виникнення якої є, як правило, інфекція вірусу папіломи людини. При відсутності лікування це може перерости в рак шийки матки.
Неплідність стає більш поширеною проблемою серед людей репродуктивного віку. Майже кожна п'ята пара стикається із цим.
Але слід підкреслити, що причиною неплідності може бути не тільки жіночий фактор. У 45-50% чоловіків після обстеження у лікаря-андролога, уролога виявляються проблеми із зачаттям дитини. У 30% неплідних шлюбів є поєднання чоловічого і жіночого непліддя.
Частка безплідних шлюбів на території країни знаходиться в межах від 8-12% і не має тенденції до зниження. Тому, якщо виникла проблема, сумнів, тривога не впадайте у відчай, не зволікайте, зверніться до лікаря.
Кожна жінка, в першу чергу, повинна себе любити і поважати. Здоровим бути модно, хворому ж не престижно.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо