emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Травня 2019 Доцент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Бакун О.В. та студент 4 курсу Томнік Михайло Валерійович 2501

Кандидоз - актуальна жіноча проблема. За статистичними даними третина жінок планети хворіли на це захворювання. Тому всім жінкам слід добре знати про причини і ознаки цієї хвороби.
В народі цей недуг отримав характерну назву молочниця через характерні виділення із уражених органів. Причиною цього захворювання є мікросокпічний грибок роду Candida. Взагалі цей збудник входить в склад нормальної мікрофлори організму людини, яка міститься на слизових оболонках ротової порожнини, кишечника і статевих органів. Імунна система цілком контролює життєдіяльність грибка, тому коли людина здорова грибок просто живе в тілі людини і не чинить ніякого негативного впливу на організм.

Що ж може стати причиною розвитку молочниці?

Оскільки основною причиною кандидозу є зниження імунітету, затяжні захворювання я благоприємним фактором для розвитку даного захворювання.

Слід звернути увагу на те, що Candida перебуває в тісних стосунках з іншими мікроорганізами нашого тіла, особливо з бактеріями. Коли порушується їх взаємозвязок, особливо в умовах дисбактеріозу, грибки починають некотрольовано рости. Найчастішою причиною цьому є безконтрольне використання антибіотиків. Антибіотики - необхідні препарати для лікування інфекційних захворювань. При правильному їх призначенні вони не викликають дисбактеріозу. Але оскільки в нашій країні дуже поширене самолікування, дисбактеріоз став поширеною проблемою. І на фоні цього стану розвивається молочниця.

Частою причино кандидозу є використання протизаплідних таблеток. Ця причина стосується особливо молодих персон, оскільки цей метод контрацепії набрав широкої популярності. Протизаплідні препарати в своїй основі мають гормональні речовини. При частому і неправильному їх застосуванні вони викликають дизбаланс гормонів організму, що викликає молочницю.

Використання тісного одягу підвищує місцеву температуру в статевих органах, що сприяє росту грибків.

Цукровий діабет також є частою причиною. При цьому захворюванні зростає рівень цукру в крові та інших біологічних рідинах організму. Підвищення рівня цукру в рідинах жіночих статевих органів є сприятливим фактором для розростання грибків.


Коли слід бити тривогу?

Першими ознаками захворювання є поява неприємного свербіжу в ділянці статевих органів.

Біль виникає як ознака запального процесу, який спричиняється грибком.

Виділення зі статевих органів при кандидозі стають рясними, набувають білого забарвлення, за своїм виглядом нагадують творожні маси.

Біль при сечовипусканні при поширенні запального процесу на сечовивідні шляхи.


Що потрібно робити?

В першу чергу необхідно памятати, що кандидоз є абсолютно виліковним захворюванням. Тому не слід зволікати, а швидко діяти. Потрібно звернутися до лікаря, який докладно оцінить Ваш стан і ефективно підбере метод лікування.

Профілактика

З огляду на причини захворювання не важко здогадатися про його профілактику:


При наявності у Вас якогось захворювання, не треба ігнорувати його, а зайнятись його лікуванням.

Якщо Вам потрібно використати антибіотики, це слід робити лише під контролем лікаря, який правильно підбере дозу і призначить препарати, які скорегують мікрофлору організму.

Носити легкий, не тугий одяг.

При наявності цукрового діабету зайнятися його лікуванням під контролем ендокринолога для корекції цукру.

І ніколи не слід забувати про основне: потрібно дотримуватись правил особистої гігієни.

Шановні Дами!!! Слідкуйте за своїм здоровям, не дозволяйте молочниці псувати Ваше здоровя. Стежте за собою і не соромтесь звертатись по допомогу до лікарів. Молочниця - це не сором, а серйозне захворювання, яке не слід пропускати.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо