emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Травня 2019 Михайло Клим, студент ВДНЗУ "Буковинський державний медичний університет"спільно з асистентом кафедри акушерства та гінекології Боднарюк О.І. 11005

Цікаві факти про ці дні!
Питання про менструальний цикл у жінок стоїть дуже гостро і для багатьох це дуже інтимна тема, тому не всі знають про особливості цього щомісячного процесу. Раніше, в суспільстві взагалі не прийнято було говорити про критичні дні, а зараз прогрес дійшов до того рівня, коли засоби особистої гігієни рекламують по телевізору і не лише. Відповідно, стали випливати деякі цікаві факти про менструацію, про які майже половина представниць слабкої статі навіть не підозрює.
Давайте нагадаємо, що ж таке менструація та її норми.
Менструа́ція частина жіночого менструального циклу, коли відбувається відторгнення функціонального шару ендометрію, що супроводжується кровотечею.
Менструальний період триває в середньому близько 35 років: від менархе до 4550-річного віку. Характер менструацій не залишається постійним: він може змінюватися після пологів, з початком статевого життя, після аборту (в цьому випадку на якийсь час або постійно може змінюватися тривалість циклу: наприклад, подовжується на 23 дні).
Звичайно менструації з'являються регулярно, через однакові проміжки часу:
через 28 днів (середньостатистичний цикл) 60 % жінок,
через 21 день (короткий цикл) 28 % жінок,
через 3032 дні (довгий цикл) 1015 % жінок.
Тривалість менструації в середньому 57 днів.
За час кожної менструації виходить приблизно 50200 см кров'янистих виділень, при цьому самої крові втрачається лише 2530 см (це значно менше, ніж вважалося раніше), решта секрет залоз, розміщених у слизовій оболонці матки. Менструальні виділення не зсідаються, оскільки, по-перше, кров значно розбавлена виділеннями залоз і, по-друге, в цих виділеннях містяться ферменти, які перешкоджають її зсіданню. Тобто, виділення при нормальній менструації не повинні відходити згустками, їх наявність ознака маткової кровотечі, і в цьому випадку необхідно звернутися до гінеколога.
Отож, ментруація- це не просто червоні дні календаря, це відображення жіночого здоровя!
Перейдімо ж ближче до теми:
1) Болючі менструації це ознака деяких захворювань. Якщо ви скаржитеся на болючі та рясні менструації , то вам потрібно терміново прийти на консультацію до гінеколога!
2) Під час менструації жінка втрачає до 250 мл крові.
3) У жінок-подруг, сестер, родичок, що живуть разом або що постійно знаходяться поруч, менструальний цикл стає синхронним. Наука цього не підтвердила, всі збіги випадкові.
4) Не можна виконувати фізичні вправи під час менструації. Зовсім навпаки. Фізичні вправи це найкраще , що можна зробити для послаблення дискомфорту . Ідеться не про інтенсивні заняття спортом. Можете віддати перевагу легкому фізичному навантаженню , такому як звичайна хода, плавання, пілатес чи йога, яке сприятливо вплине на Ваш настрій і позбавить неприємних відчуттів.
5) Критичні дні можуть спровокувати спонтанне сексуальне збудження жінки.
6) У житті жінки приблизно 3,5 тисяч днів доводиться на менструальний період.
7) Нерегулярний менструальний цикл може свідчити про запалення і захворювання сечостатевої системи в організмі жінки, тому похід до гінеколога обовязковий.
8) Регулярний секс і пологи не вирішують відразу всі проблеми з місячними.



Будьте здорові!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо