emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Травня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1484

Олена Сукманова: законопроект про адміністративну процедуру вперше в історії України встановлює принципи адміністративного провадження

Законопроект Про адміністративну процедуру вперше в історії України встановлює принципи адміністративного провадження й регулює процедуру вирішення публічно-правових спорів позасудовим шляхом. Він, зокрема, зобовязує органи публічної адміністрації обґрунтовувати свої рішення стосовно прав громадянина, належно про них повідомляти та надавати громадянам доступ до матеріалів справи. Про це перший заступник Міністра юстиції Олена Сукманова зазначила під час круглого столу з обговорення законопроекту Про адміністративну процедуру, який провів Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Важливість прийняття цього закону обумовлена тим, що робота над ним почалася ще у 1998 році, тобто більш як 20 років тому. Новий поштовх він отримав у 2018 році, коли Міністерство юстиції створило робочу групу, до якої увійшли представники міністерств, місцевих органів влади, Верховного Суду, експертного середовища та міжнародні партнери. Наприкінці року цей законопроект було внесено до Верховної Ради, - повідомила Олена Сукманова.

За її словами, цей законопроект вперше в законодавчій історії України встановлює принципи адміністративного провадження й регулює процедуру вирішення публічно-правових спорів позасудовим шляхом. У законопроекті визначено, хто може бути ініціатором такої процедури, її стадії, починаючи з повідомлення й закінчуючи інструментами й правилами її розгляду, - наголосила вона.

Олена Сукманова зазначила, що цей законопроект покликаний врегулювати відносини між органами влади та громадянами, які матимуть змогу брати участь у розгляді своєї справи, надати пояснення та докази, бути вислуханими, залучити свідків, експертів, а також оскаржити адміністративний акт.

Єдина мета цього законопроекту - забезпечити максимальний рівень реалізації прав громадянина під час розгляду його скарги або претензії. Якщо громадянин звертається до адміністративного органу із скаргою на щось - у нього вже є конфлікт. І буде краще як для громадянина, так і для держави, щоб цей конфлікт було вирішено швидко, прозоро й за зрозумілими правилами гри, адже наші суди і так перевантажені, - зазначила Олена Сукманова.

Вона додала, що цей законопроект не тільки про адміністративні процедури, а ще й про повагу до людини, її честі та гідності.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо