emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Травня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 2287

"Муніципальна няня" - порядок відшкодування вартості послуги з догляду за дитиною до трьох років

Цього року уряд запустив соціальну підтримку - муніципальна няня. Головною метою даного проекту є підтримка українських сімей, в яких народжуються діти. Кошти на послуги няні виплачують незалежно від того, чи виходить мама на роботу, чи залишається у декретній відпустці.
Хто ж така Муніципальна няня?
Муніципальна няня це будь-яка фізична особа, яка зареєструвалась як підприємець, вказати такі класифікації видів економічної діяльності 97.00 (діяльність домашніх господарств як роботодавців для домашньої прислуги), КВЕД 88.91 ( денний догляд за дітьми) , або юридична особа, яка надає послугу з догляду за дітьми (КВЕД 78.20 діяльність агентств тимчасового працевлаштування або КВЕД 85.10 дошкільна освіта) крім державних і комунальних закладів дошкільної освіти, та з якою укладено договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.
Відшкодування вартості послуги муніципальна няня є щомісячною адресною компенсаційною виплатою одному з батьків (усиновлювачів), опікуну дитини до трьох років
Компенсація послуги муніципальна няня виплачується одному з батьків, хто укладе договір з муніципальною нянею у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня. Цьогоріч це 1626 грн.
Компенсація послуги муніципальна няня не призначається батькам, які є батьками - вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.
Договір укладається у письмовій формі
У договорі має бути визначено, зокрема, назву послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів, умови та строк її надання, вартість, періодичність оплати, відповідальність сторін.
Для отримання компенсації послуги муніципальна няня батько / мати протягом місяця після укладення договору подає місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем свого проживання заяву та документи/відомості у паперовій або електронній формі,
У паперовій формі отримувач послуги муніципальна няня подає такі документи:
заяву про надання компенсації послуги
заяву про перерахування коштів для компенсації послуги муніципальна няня із зазначенням рахунка в установі банку;
копію договору між отримувачем послуги муніципальна няня та муніципальною нянею;
документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги муніципальна няня (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка).
До заяви додаються копії:
свідоцтва про народження дитини;
паспорта отримувача компенсації послуги муніципальна няня з даними про прізвище, імя та по батькові, дату його видачі та місце реєстрації;
документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
документа про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків
рішення про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
В електронній формі отримувач послуги муніципальна няня подає такі документи:
електронну заяву про надання компенсації послуги
електронну заяву про перерахування коштів для компенсації послуги муніципальна няня із зазначенням рахунка в установі банку;
скановану копію договору між отримувачем послуги муніципальна няня та муніципальною нянею;
відомості, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги муніципальна няня (чек, розрахункова квитанція, виписка з банківського рахунка) в електронній формі.
До заяви додаються:
відомості про свідоцтво про народження дитини (серія, номер, дата видачі, прізвище, імя, по батькові дитини, прізвище, імя, по батькові батьків);
сканована копія документа, що посвідчує проживання на території України (для іноземця та особи без громадянства);
сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної ради обєднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).
Заява та відомості, що подаються в електронній формі підписуються електронним цифровим підписом отримувача компенсації послуги муніципальна няня
Місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення:
розглядають подані документи та у разі потреби уточнюють в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань інформацію про муніципальну няню, з якою укладено договір;
протягом десяти робочих днів із дати надходження документів приймають рішення про призначення компенсації послуги муніципальна няня;
протягом трьох робочих днів після прийняття рішення про призначення письмово інформують отримувача послуги муніципальна няня про прийняте рішення.
Отримувачу послуги муніципальна няня може бути відмовлено у призначенні компенсації послуги муніципальна няня у разі подання пакета документів, не в повному обсязі, відсутності інформації про муніципальну няню в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.
Виплата компенсації послуги муніципальна няня здійснюється щомісяця на підставі поданих отримувачем послуги муніципальна няня документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги муніципальна няня.
Отримувач послуги муніципальна няня:
щомісяця до 5 числа подає в письмовій (електронній) формі або в будь-який інший зручний спосіб місцевому структурному підрозділу з питань соціального захисту населення документи, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги муніципальна няня;
протягом одного робочого дня інформує про розірвання договору або про інші обставини, що можуть вплинути на надання муніципальною нянею послуги муніципальна няня.
У разі неподання в установлений строк документів, що підтверджують витрати на оплату муніципальній няні послуги муніципальна няня, виплата компенсації послуги муніципальна няня припиняється.
Одержання отримувачами послуги муніципальна няня інших видів допомог не впливає на призначення та виплату компенсації послуги муніципальна няня.
Компенсація послуги муніципальна няня не враховується під час обчислення сукупного доходу сімї для всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства.

#ВідповідальнеБатьківство

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо