emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
УВАГА! Повідомлення ще не промодеровано адміністратором!
15 Травня 2019 Хмельницький міський відділ ДРАЦС 721

День вишиванки свято, яке стало популярним за дуже короткий час. Незважаючи на те, що воно не є офіційним і відзначається лише з 2006-го року, наразі знане не лише в Україні, а й за її межами.
Працівники Хмельницького міського відділу ДРАЦС вітають усіх шанувальників народних традицій.
Цікаве про нашу українську вишиванку!!!
В давнину люди вірили, що вишиванка це не просто одяг, а оберіг від усього лихого. Саме тому орнаментом прикрашали комір, розріз на грудях, рукава та низ виробу всюди, де тіло залишалося відкритим. Навіть новонародженим малюкам дарували вишиті сорочки для захисту від злих духів.

Щоб довідатись чи кохання щире, дівчата вишивали своїм хлопцям сорочки. Під час цього над вишиванкою нашіптувалось старовинне заклинання, і якщо сорочка після першого прання втрачала свою білизну, то це означало, що парубок невірний.

Кожен регіон України вишиває сорочки по своєму. Вони відрізняються фасоном, кольором сорочки і вишивки, способом вишивання, орнаментом і візерунками.
Ще один популярний вид поліхромні або багатобарвні вишиванки. Раніше їх носили жителі Карпат, Закарпаття, Буковини та Гуцульщини.

Першим, хто поєднав вишиванку з повсякденним одягом, був Іван Франко. Він носив її під піджак та сучасне вбрання і саме так зображений на 20 гривнях.

Знаменитості з усього світу мають вишиванку в своєму гардеробі: Кейт Мосс, Холлі Беррі, Кетті Холмс, Міла Йовович, Лана Дель Рей, Міла Куніс, Дженіфер Лопес. Однак зіркові чоловіки також полюбляють вишиті сорочки, наприклад Джекі Чан, Майк Тайсон
Існує більше сотні вишивальних швів! Найпоширеніші з них гладь, хрестик, повзунок, плетіння.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо