emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Травня 2019 Студентка БДМУ Петрушко Емілія Доц. кафедри БДМУ Бакун Оксана Валер`янівна ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет Кафедра акушерства та гінекології 3868

Безпечне кохання
Усі ви, звісно, знаєте різні методи контрацепції, починаючи від самих ненадійних і закінчуючи високонадійними. Кожен з них має свої плюси і мінуси у застосуванні, тому розглянемо детальніше деякі з них.
Метод лактаційної аменореї. Метод заснований на тому, що у годуючої мами якийсь час відсутня овуляція і менструація, і в цей час неможливо завагітніти. Недоліком методу є те, що перед першою після пологів менструацією трапляється перша після пологів овуляція і, якщо жінка завагітніє , то частіше про те, що вагітна, дізнається тільки по зростанню чрева і ворушінням плоду. Це дуже ненадійний метод.
Перерваний статевий акт. Цей метод вкрай ненадійний з двох причин сперматозоїди у чоловіка іноді знаходяться в уретрі і виділяються до акту сім'явивергання, крім того, не всі чоловіки можуть вчасно зупинитися. Є у цього методу і ще один серйозний мінус він шкідливий для чоловіка. Постійне його використання може викликати застійний простатит, порушення потенції і невротичні стани.
Природні методи планування сім'ї - вимірювання базальної температури, вивчення якості слизу, календарний метод. Він заснований на тому, що б обчислити момент овуляції і утримуватися від контактів в цей час. Цей метод дуже складний у виконанні, вимагає щоденної оцінки слизу і температури. Сперматозоїди можуть жити в статевих шляхах жінки досить довго, тому навіть при дуже скрупульозному і правильному виконанні цей метод залишається дуже ненадійним.
Хімічні контрацептиви (свічки, креми, спеціальні тампони). Їх дія заснована на тому, що спеціальні хімічні речовини, що входять до складу цих засобів, знерухомлюють сперматозоїди. Однак, крім ненадійності у цього методу є ще додатковий мінус при постійному використанні страждає мікрофлора піхви, і виникає дисбактеріоз, який потім дуже складно лікується.
Презервативи. Суть ефекту полягає в тому, щоб затримати сперматозоїди і не допустити їх контакт з яйцеклітиною. До того ж вони можуть захистити від захворювань, що передаються статевим шляхом. Чому ж так часто використання презервативів закінчується при настанні вагітності? Причин кілька: неправильне і несвоєчасне надягання презерватива, повторне використання презерватива при наступних статевих актах, низька якість презервативів.
Тепер переходимо до високонадійних методів : Хірургічна стерилізація (чоловіча або жіноча) робиться за обопільним бажанням парами, у яких є не менше двох дітей, або за медичними показаннями (коли жінці за станом її здоров'я протипоказана вагітність). Даний метод тягне за собою хірургічні та анестезіологічні ризики. Додатковим серйозним недоліком методу є те, що він не зворотній, після даної операції повернути здатність до дітородіння практично неможливо.
Гормональні контрацептиви (пігулки, пластирі, вагінальні кільця). Діють практично безвідмовно, оскільки ці засоби запобігають овуляцію, а, тому, робить запліднення неможливим в принципі. Гормональні засоби сильно відрізняються між собою складом і дозами гормонів, які в них входять, а також додатковими (не контрацептивними) властивостями, які можна використовувати в різних клінічних ситуаціях. Саме по цьому для правильного підбору контрацептивних засобів потрібно відправлятися не в аптеку, а до лікаря, який допоможе підібрати препарат правильно.
За допомогою цих засобів жінка може не тільки захиститися від небажаної вагітності, але і знизити рясність і болючість менструації, поліпшити стан шкіри (знизити жирність і кількість вугрових висипань), зменшити надмірне оволосіння за чоловічим типом, значно знизити ризик виникнення кіст і раку яєчників, позаматкової вагітності, раку ендометрія. Прийом гормональних контрацептивів є самим фізіологічним методом контрацепції, особливо для тих жінок, які збираються ще народжувати в майбутньому . Чому, запитаєте ви? Тому, що пігулки фактично імітують стан вагітності і дозволяють зберегти фолікулярний запас до тих кращих часів, коли жінка вирішить стати матір'ю.
Утримання від сексу. Занадто радикально, скажете ви. Так, дійсно. Але іноді, особливо дуже юним дівчатам варто згадати про те, що почати статеве життя тільки тому, що це роблять всі інші її подружки, абсолютно не правильно. Варто все-таки зберегти своє тіло для людини, якого вона справді полюбить. Але, не дивлячись на уявну радикальність цього методу, його теж не можна назвати 100% надійним як мінімум 1 випадок непорочного зачаття історії відомий. Звичайно, це жарт. Але ще одне нагадування жінкам, що статеве життя і вибір методу контрацепції - це дуже відповідальна і серйозна справа, а не просто задоволення.
Кожна дитина, яка з'являється у жінки повина бути дуже бажаною обома партнерами, він повинен відчувати це завжди в утробі матері, при появі на світ і на протязі всього життя. Це і називається щастям. Так зробіть це щастя для своєї родини. Усе в ваших руках!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо