emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Травня 2019 Хмельницький міський відділ ДРАЦС 2169

У третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Свято було встановлено, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію згідно з Указом Президента України від 19 квітня 2003 р. 339/2003.
У цей день жителі України відзначають день спільних цінностей та інтересів, приділяється багато уваги розвитку та взаємодії. У моделі сервісноорієнтованих європейських країн надання електроннних послуг є однією з найважливіших функцій державних структур.
Сучасні сервіси Міністерства юстиції України це функціонування електронних сервісів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, можливості подання он-лайн заявок, заяв про державну реєстрацію актів цивільного стану, повторну видачу документів, запису на прийом у зручний час через Он-лайн будинок юстиції, веб-портал Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, Електронний реєстр апостилів.
У цьому році також розширено можливість отримання громадянами послуг з державної реєстрації актів цивільного стану через центри надання адміністративних послуг. Розроблено проект закону Про внесення зміни до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов'язаних з народженням дитини, що забезпечить під час державної реєстрації народження одночасне надання комплексу послуг, як: реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоровя, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків відповідно до Податкового кодексу України, видача посвідчень батьків багатодітної сімї та дитини з багатодітної сімї.
Значна за обсягом робота була проведена Міністерством юстиції України та його територіальними органами щодо підвищення правової обізнаності громадян, в рамках реалізації проект #ЯМаюПравонавчити користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення.
На VI Світовому форумі з правосуддя World Justice Forum Міністерство юстиції презентувало загальнонаціональний правопросвітницький проект Я МАЮ ПРАВО!, який став одним із 30 фіналістів міжнародного конкурсу World Justice Challenge 2019. Проект Я МАЮ ПРАВО вразив учасників Форуму своєю масштабністю, охопленням та креативним підходом до реалізації правопросвітницьких кампаній.
Україна - це Європа, і Міністерство юстиції зробило та робить впевнені кроки до визнання цього факту у всьому світі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо