emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Травня 2019 Олексій Наконечний, офіцер військової частини А4239 1992

З метою патріотичного виховання підростаючого покоління, збереження у його памяті інформації про події минулого, підвищення інформованості суспільства про функціонування військової частини А4239 та покращення комунікації 15 травня 2019 року для учнів Державного навчального закладу Вище професійне училище 11 м. Хмельницького було проведено цілий комплекс екскурсійних заходів.
Екскурсія розпочалася з шикування у колону, проходження короткого інструктажу та історичної довідки. Першим місцем зупинки став меморіал встановлений на честь загиблих за часів Другої світової війни, де діти дізналися про жахливі події, що відбувалися на території нашого краю у період окупації.
На теренах нашої області, серед усієї групи памяток даного періоду, лише на території військової частини А4239 збережено унікальний меморіальний комплекс присвячений військовим вязням нацистських концентраційних таборів.
Далі програма заходу була ще більш насиченою. Учнів ознайомили з внутрішнім укладом життя військовослужбовців, розпорядком дня, умовами проживанням у казармах, порядком несення служби у добовому наряді, специфікою військової служби у нашій частині, зразками стрілецької зброї та військової техніки. Діти відвідали навчальний корпус, де ознайомились із зразками техніки та озброєння, навчальними класами, майстернями та тренажерами, засобами індивідуального захисту від зброї масового ураження. Далі вони пройшлися казарми, розташуваннями підрозділів, посиділи на військових ліжках, на власні очі побачили як відбувається розвід добового наряду та заступання на чергування, змогли поспілкуватися з військовими, ознайомилися зі специфікою завдань, які покладені на захисників.
Хлопці і дівчата з цікавістю слухали розповіді про службово-бойову діяльність воїнів, однак найбільшу зацікавленість у них викликало навчання курсантів на реальних зразках озброєння військової частини А4239, які відбувались на території парку. Майбутнім випускникам, під чітким наглядом інструкторів, навіть дозволили долучитися до цього процесу та подивитися на унікальну техніку з середини, почути гуркіт її двигунів, відчути величну міць зброї, що стоїть на сторожі безпеки України.
Після такого навіть захоплююча раніше екскурсія великим клубом та музеєм військової частини А4239 не змогла перевершити спогади від побаченого раніше. У музеї дітям продемонстрували зразки техніки, що були на озброєнні 7-ї артилерійської дивізії прориву резерву верховного головнокомандувача та розповіли про історію зєднання.
Кожен охочий міг власноруч потримати рештки зброї першої половини минулого століття у руках і торкнутись до одягу та спорядження військових того часу. Більшість дітей вперше познайомилась із озброєнням та технічним оснащенням військовослужбовців. А відтак представленні речі побуту, шоломи, і різноманітна зброя викликала непідробний інтерес та захоплення у відвідувачів. При цьому школярі ставили безліч запитань: з чого та як виготовлялися різноманітні експонати, яка їх вага та застосування? Діти отримали змогу побачити і те, як несли службу військовослужбовці середини минулого століття. Вони ознайомилися з історією, бойовим шляхом частини, її побутом та змогли порівняти все це з умовами сьогодення.
Після музею гостям у глядацькому залі клубу було продемонстровано короткий відеоролик про частину та її діяльність, після перегляду якого начальник клубу Дмитро Мельничук провів коротке інформування про участь військовослужбовців військової частини в антитерористичній операції та їх включення до сил та засобів ООС на Сході України.
Екскурсія була захоплюючою та цікавою. Вона допомогла зрозуміти, хто такі військові, чим вони займаються і яка страшна ціна вже була сплачена та платиться зараз за наше мирне життя та щасливе майбутнє. Такі заходи сприяють вихованню почуття любові до Батьківщини, поваги до професії військовослужбовця, до збереження історичної памяті, а для декого вони стають першим кроком у виборі професії, повязаної зі службою в армії, дають змогу розвивати в учнів психологічну готовність до захисту Вітчизни та виховувати справжніх патріотів, здатних захистити Україну.
Кожний із учнів повернувся до дому з великою кількістю емоцій, хорошим настроєм та дізнавшись багато цікавого.

Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо