emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
27 Травня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1110

Законопроект про внесення зміни до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини спростить реєстрацію новонароджених
Проект Закону України Про внесення зміни до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для отримання послуг, повязаних з народженням дитини розроблено з метою створення державою ефективного механізму комплексного надання послуг, повязаних з державною реєстрацією народження дитини. Про це зазначила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму.

Проектом Закону пропонується забезпечити під час державної реєстрації народження одночасне надання таких послуг, як реєстрація місця проживання, призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоровя, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб платників податків відповідно до Податкового кодексу України, видача посвідчень батьків багатодітної сімї та дитини з багатодітної сімї.

Для надання такого комплексу послуг передбачаються повноваження центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо приймання документів в електронному вигляді та встановлення між ними відповідної інформаційної взаємодії за спільно затвердженими процедурами такої взаємодії, що дозволить, окрім надання послуг, повязаних з народженням дитини, оптимізувати послугу щодо реєстрації місця проживання дітей віком до 14 років, яка також надаватиметься в електронному вигляді.
Врегулювання механізму інформаційної взаємодії дозволить під час державної реєстрації народження передавати в електронному вигляді в режимі реального часу інформацію про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, що забезпечить відображення в свідоцтві про народження дитини унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо