emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Травня 2019 Руснак Наталія Мірчівна 16938

Запальні захворювання жіночих статевих оргаів
Гінекологічні хвороби часто викликані запальними процесами статевих органів. Причини різні. Найчастіше вони виникають через наявність хвороботворних мікробів.
Інфекція розвивається та залежить від стану захисних сил інфікованого організму, і тільки в другу чергу від біологічних особливостей збудника. Викликає запальні захворювання жіночих статевих органів стрептокок, стафілокок, гонокок, кишкова та туберкульозна палички.
Особлива будова статевих органів жінки дозволяє проникати із зовнішнього або внутрішнього середовища різним мікробам та іншим збудникам інфекцій. Мікроби можуть потрапити в статеві органи з повітря, з білизни, з кишечника внаслідок близькості заднього проходу; вони заносяться під час статевих зносин, а також випадково можуть бути занесені при дослідженні та різних лікувальних маніпуляціях на статевих органах.
Несприятливі умови, які створюються в організмі часто збігаються з прониканням інфекції з піхви у внутрішні статеві органи. До таких умов належить механічне пошкодження статевих шляхів, наприклад під час аборту та родів. Порушуючи цілісність слизових оболонок захворювання викликається мікробами, які, на відміну від гонококу, можуть проникати тільки через пошкоджені тканини. Найчастіше це буде стафілокок, стрептокок і кишкова паличка. Фізіологічний стан жіночих статевих органів менструація, післяпологовий період також сприяє просуванню бактерій (особливо гонококів) з нижніх відділів статевих органів у внутрішні органи матку, труби і навіть в черевну порожнину.
Запалення статевих органів проявляється в появі чи посиленні болю внизу живота, виділень із статевих шляхів (білі) та маткових кровотеч.
Залежно від збудника розрізняють запальні процеси неспецифічної та специфічної етіології.
До запальних захворювань неспецифічної етіології статевих органів відносять: вульвіт, бартолініт, кольпіт, ендометрит , аднексит.
До запальних захворювань специфічної етіології статевих органів відноситься: трихомоніаз, гонорея, ентеробіоз (гострики), лобкова вошивість, СНІД, сифіліс, туберкульоз статевих органів.
До захворювань, які передаються статевим шляхом відносять: урогенітальний хламідіоз, кандидоз, генітальний герпес, папіломавірусна інфекція, бактеріальний вагіноз (піхвовий дисбактеріоз).
До септичних захворювань відносять: розлитий перитоніт, тромбофлебіт, сепсис, бактеріально-токсичний шок.
Лікування запальних захворювань статевих органів становить складний терапевтичний комплекс засобів та заходів, спрямованих проти загальних та місцевих проявів. Основні напрями терапії включають боротьбу з інфекцією, нормалізацію гомеостазу, активізацією захисних сил організму, стимуляцію регенерації.
Профілактика запальних захворювань жіночих органів має бути спрямована на запобігання інфекції та підвищенню реактивності організму. Велике значення має санітарно-освітня робота з розяснення правил особистої гігієни, пропаганди здорового способу життя. Потрібно уникати випадкових статевих стосунків, використовувати презервативи тощо.

Підготували:
О. В. Бакун
Доцент кафедри акушерства та гінекології
БДМУ:
Руснак Н. М.
Студентка 4 курсу, 11групи БДМУ

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 30.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо