emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Червня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1302

На сьогоднішній день одним із основних превентивних заходів боротьби із корупцією в Україні є врегулювання конфлікту інтересів. Хоча конфлікт інтересів не можна назвати корупційним діянням ipso facto (в силу власне факту), при несвоєчасному та неправомірному його врегулюванні, стає осередком корупції.
Основною проблемою врегулювання та вирішення конфлікту інтересів є відсутність можливості його недопущення, так як при наділенні владними повноваженнями посадових та службових осіб одночасно надається право приймати вагомі та вирішальні рішення , як і у аспекті позитивного впливу (особа має намір віддячити) на ситуацію, так і негативного (завдати клопоту тощо).
Відповідно до даних, які висвітлені у електронному виданні Чернігівщина - у багатьох країнах світу на рівні конституції або спеціальних законів закріплено механізми, спрямовані на запобігання виникненню конфлікту інтересів. Наприклад, у деяких європейських державах ухвалено спеціальні закони про конфлікт інтересів. Серед таких країн Сербія (Закон про конфлікт інтересів), Чехія (Закон про конфлікт інтересів), Хорватія (Закон про запобігання конфлікту інтересів під час здійснення публічно-владних повноважень), Латвія (Закон про запобігання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб), Литва (Закон про публічні та приватні інтереси у публічній службі).
У міжнародній практиці, у більшості країн світу, будь-який прояв корупції є злочином, у тому числі і вчинення дій в умовах конфлікту інтересів. Для прикладу можна навести випадок припинення діяльності мера Торонто Р. Форта, якому інкримінували у 2012 році конфлікт інтересів, що полягав у тому, що будучи тренером футбольної команди він як депутат міського зібрання незаконно уклав угоду щодо фінансування цієї ж футбольної команди.
Отже, беручи до уваги все вищевказане, можна дійти висновку, що є декілька аспектів, за допомогою яких можливо зменшити корупційні ризики повязані із конфліктом інтересів, одним з яких є прийняття спеціального закону щодо врегулювання конфлікту інтересів та застосування жорстких санкцій за вчинення дій в умовах конфлікту інтересів, включно до кримінальної відповідальності.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.07
39.13
42.09
42.15

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо