emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
25 Червня 2019 Людмила 2789

Підтримати жертв тортур

ООН проголосила 26 червня Міжнародним днем на підтримку жертв катувань, щоб викорінювати жорстоке поводження з людьми. І хоча нині тортури заборонені майже всюди, є ще чимало країн, де їх і далі активно застосовують силові структури.

Найбільше людей катують у Китаї країні, де поряд з економічним прогресом зберігається однопартійна комуністична система з жорстким репресивним апаратом.

Тортури за віру
Ураження електричним струмом, насильницьке годування і рабська праця ось лише деякі з багатьох видів катувань, які застосовують правоохоронці КНР, щоб вибивати необхідні свідчення.

Прихильників Фалуньгун почали переслідувати 1999 року, коли їхня кількість перевищила чисельність членів компартії Китаю: згідно з офіційною статистикою, 100 мільйонів проти 60 мільйонів відповідно. І хоча вчення Фалунь Дафа не має жодного стосунку до політики, тогочасний лідер компартії Китаю Цзян Цземінь угледів у дедалі більшій його популярності загрозу ідеологічному контролю над масами. В основі Фалуньгун (інша назва Фалунь Дафа) - підвищенні моральності за принципом Істина-Доброта-Терпіння, а також виконання нескладних енергетичних вправ для очищення організму.

Масштабні репресії охопили всі верстви населення. Було розгорнуто велику інформаційну кампанію. Усі партійні ЗМІ дискредитували Фалуньгун, його засновника й послідовників. Щоб виправдати репресії, наклепи розповсюджували й за кордоном.

Численні звіти правозахисників про застосування тортур у Китаї свідчать про те, що репресивна політика там не слабшає. Поряд із побиттями й використанням психотропних речовин, що руйнують психіку, прихильників Фалуньгун використовують і як примусових донорів. Ці злочини, які вчиняє китайський комуністичний режим, було викрито й засуджено в резолюції Європарламенту у 2013 році.

Одна з мільйонів
Щодня надходять нові повідомлення про арешти та катування прихильників Фалуньгун. Деяким із них вдається виїхати з КНР і розповісти про пережите.

Одна з них Інь Ліпін. Її тричі запроторювали до виправно-трудових таборів і неодноразово катували, а також примушували до понаднормової праці. І ось вона виступила як свідок на слуханні Комісії Конгресу США з питань Китаю.

Інь Ліпін сказала: Із практикувальників Фалуньгун, яких я знаю особисто, десятьох замучили до смерті. У тридцятьох від тортур стався психічний розлад. Ван Цзе була однією з них. Вона померла у мене на руках 21 квітня 2012 року.

Жінка бачила, як катували послідовників Фалуньгун, від чого ті непритомніли. Вона сказала: Ми обіцяли одне одному, що той, хто із нас виживе, викриє переслідування перед усім світом. Сьогодні я кажу за них, назавжди безмовних жертв.

На думку Інь Ліпін світова спільнота повинна зробити все можливе, щоб зупинити репресії невинних людей у КНР. Кожна людина може зробити свій внесок, розповівши про ці злочини іншим.
Для контактів: http://www.falundafa.org/ http://fofg.in.ua/ (0673842527)

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо