emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Липня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 1438

РЕФОРМА ДЕРЖАВНОЇ ВИКОНАВЧОЇ СЛУЖБИ
2 червня 2016 року Верховна Рада прийняла зміни до Конституції та імплементаційний закон, які дали старт новому етапу судової реформи в Україні. Того ж дня були прийняті закони Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів та Про виконавче провадження, якими покладено старт комплексній реформі примусового виконання рішень судів та інших органів, що було розроблено Радою по судовій реформі при Президентові України та Міністерством юстиції і які спрямовані на підвищення ефективності діяльності органів та осіб, які здійснюють примусове виконання. Такий крок сприятиме подоланню корупції, виключить можливість адміністративного впливу, скоротить строки та створить конкурентне середовище.
Головною новацією прийнятих законів та основою концепції реформування, яка закладена ними, є запровадження інституту приватних виконавців, який буде функціонувати поруч із державною виконавчою службою та виконувати функції з примусового виконання рішень судів та інших органів. Закони набрали чинності 5 жовтня 2016 року, а з 5 січня 2017 року введені в дію положення, щостосуються діяльності приватних виконавців.
З 5 січня 2017 року в Україні почала діяти змішана система виконавчого провадження, почали свою роботу перші приватні виконавці. З моменту запуску змішаної системи виконання судових рішень та створення нової професії було забезпечено понад 2,5 тисячі місць для отримання кандидатами у приватні виконавців знань про виконавче провадження. Понад 1500 осіб виявили бажання пройти відповідне навчання і більш ніж 1200 осіб його вже успішно завершили. Наразі понад 200 осіб отримали посвідчення приватних виконавців, 162 приватних виконавця внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців. Кількість діючих приватних виконавців 158 осіб.
У 2018 році розроблено та впроваджено Паспорт реформи системи виконання судових рішень; спрощено умови доступу до професії державного виконавця та розширено повноваження державних виконавців; посилено заходи впливу на боржників; підвищено кваліфікаційний рівень працівників органів ДВС; запроваджено систему регулярних перевірок всіх органів Державної виконавчої служби; запроваджено технічну можливість отримання сторонами виконавчого провадження інформації через онлайн-кабінети, а також здійснення боржниками оплати боргів через термінали та в онлайн-режимі за допомогою QR-code; забезпечено реалізацію експериментального проекту у сфері примусового виконання рішень і відкриття чотирьох офісів Центр виконання рішень у Дніпропетровській, Луганській, Сумській та Одеській областях; Кваліфікаційною комісією приватних виконавців проведено 21 кваліфікаційний іспит та здійснено 151 перевірку діяльності приватних виконавців, та низка інших.
На виконання Паспорта реформи системи примусового виконання рішень у 2019 році заплановано розробити нові інструменти та систему мотивації для добровільного виконання рішень; автоматизувати процес документообігу та вчинення виконавчих дій; автоматизувати та вдосконалити облік коштів виконавчого провадження та зняття арештів з майна та коштів боржника; удосконалити законодавство, що стосується порядку допуску до професії приватного виконавця та роботи державного виконавця.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо