emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Серпня 2019 Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний 3630

19 серпня, у храмі Божому святого мученика Нестора Солунського, що на території військової частини А4239, відбулася святкова літургія з освяченням дарів Господніх на честь великого свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа (Яблуневого спасу). На святкову службу до храму прийшли жителі міста, району та військовослужбовці.
В ході проведення святкової літургії отець Даниїл, настоятель храму Божого святого мученика Нестора Солунського, провів молебень за мир та процвітання України, особливими проханнями на літургії були молитви за Господа благословення українському народу, здоровя його захисникам, розуму та мудрості керівникам і розповів про історію самого свята.
Преображення Господнє святкується сьогодні, 19 серпня, православними та греко-католиками. Свято відзначається Східною Церквою з IV сторіччя і є одним із найбільших, після Різдва та Великодня, дванадесятих свят.
Про Преображення розповідається в трьох Євангеліях: від Матфея (17: 1-6), Марка (9: 1-8), Луки (9: 28-36).
Євангелісти оповідають, що Господь пророчо сказав: Істинно кажу вам, що деякі з тих, які стоять тут, не зазнають смерті, як уже побачать Царство Боже, що прийшло в силі (Мк. 9: 1). Через шість днів Він узяв трьох своїх найближчих учнів Петра, Якова та Іоана і піднявся помолитися разом з ними на гору. Там під час молитви, як сказано в Євангелії від Матфея (17: 2-9), Він преобразився перед ними: лице Його засяяло, як сонце, одежа ж Його стала білою, як світло.
І зявилися перед ними старозавітні пророки Мойсей та Ілія. Потім їх осінила світла хмара й вони почули з неї голос, який говорив: Цей є Син Мій Улюблений, у Котрому Моє благовоління; Його слухайте. Апостоли злякалися і впали на землю, а Ісус підійшов, доторкнувся до них і промовив: Встаньте й не бійтеся. Коли ж учні підняли свої очі, то нікого, крім Іісуса, не побачили.
Господь заборонив їм розповідати про те, що вони побачили до того часу, поки Син Людський не воскресне з мертвих.
Преображення явлення Сина, під час якого Отець свідчить голосом з світлої хмари Святого Духа є одкровенням всіх іпостасей Святої Трійці.
Ця євангельська подія показує, що в Ісусі Христі зєднані два єства, тобто природи: божественне і людське. Під час Преображення божественна природа Христа не змінювалася, але зявилася в Його людській природі. За словами святителя Іоана Золотоустого, воно відбулося, щоб показати нам майбутнє преображення єства нашого і майбутнє пришестя Христа на хмарах у славі з ангелами.
Символічним є й явлення пророків Мойсея та Іллі. За висловом того ж святого Золотоустого, один померлий (Мойсей) і інший, котрий ще не пізнав смерті, (Ілля, який вознісся живим на колісниці в небо), постали для того, щоб показати, що Христос має владу над життям і смертю, володарює над небом і землею.
Православне богослів'я бачить у Преображенні Господньому прообраз Його Воскресіння і Другого Пришестя. І, враховуючи, що кожна подія церковного календаря має відношення до особистого духовного життя - бачить перетворений стан християн при кінці світу. В праобразі майбутньої слави, яка згадується в цьому святі, Свята Церква втішає своїх чад баченням вічної блаженної слави, яка засяє після тих тимчасових утисків і поневірянь, якими повне земне життя; у славі цій будуть брати участь усі віруючі.
Первісно Преображення святковано в місяці лютому. Одначе тому, що це радісне свято звичайно випадало у часі Великого Посту, а це було незгідне з духом посту й покути, то його перенесено на день 6 серпня (19 серпня за новим стилем). Свято прижилося далеко не зразу і не скрізь. На Заході свято ще в XII ст. не було загальним, його заснував у 1457 папа Калліст III, установивши тоді ж богослужбовий чин.
У цей день обовязково потрібно піти до церкви, помолитися і освятити кошик з яблуками, виноградом, горіхами, медом і хлібом. Із давніх-давен у народі також вважалося, що гілки горіха та яблука в цей день мають особливу силу.
Не можна в свято виконувати будь-які роботи по дому крім приготування їжі. Категорично заборонено сваритися цього дня з ким-небудь. Само собою знайдеться неосвічені люди, які можуть провокувати на конфлікт, але ви повинні пам'ятати, що душевні блага важливіші злих язиків.
На всі християнські свята та кожної неділі на 9:00 у храмі Божому святого мученика Нестора Солунського, що на території військової частини А4239, відбувається служіння Боже. Усіх вірян запрошуємо на службу до храму Божого.
Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо