emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Серпня 2019 Назар Мартинюк 3594

ЇЇ Величність Жінка

Найважливішим явищем у школі, самим повчальним предметом, самим живим прикладом для учня є сам учитель. Він уособлений метод навчання, саме втілення принципу виховання.
Адольф Дістервег

Школа величний храм науки, горнило невтомної творчості, велика родина, прекрасна сторінка книги життя кожної людини. Це невідємна частина нашого буття, уособлення перших злетів і падінь, радощів і розчарувань
Летять роки, але в памяті завжди залишаються яскраві спогади про шкільні будні, друзів та педагогів. Школа театр життя. І одну з провідних ролей у ньому має директор. Очільник закладу освіти, наче майстерний диригент, розігрує ноктюрни навчання та виховання молодого покоління, становлення свідомих громадян держави. Щоб здійснювати цю благословенну місію, керівник навчального закладу має бути мудрим, креативним, цілеспрямованим, досвідченим та добре обізнаним про грані діаманту і феномену освітнього середовища.
Саме такою людиною є директор Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 2, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, вчитель-методист Валентина Аркадіївна Лапець, яка 20 серпня цього року святкує свій ювілейний день народження. Ця чудова жінка умілий та здібний керівник, організатор, талановитий педагог. Про її професіоналізм, високі моральні якості та чесноти знають не лише в Полонському краї, а й далеко за його теренами. За її усмішкою приховані міць духу, гарт, сила слова, розуміння та готовність допомагати кожному.
Джалал Ікрамі зазначав: Щасливий той, хто вчасно висловив учителеві свою найщирішу вдячність. Я вважаю себе щасливим, я встиг це зробити. Але чого варті слова вдячності проти того, що зробив для мене мій учитель!... Тому хочеться цим коротким нарисом висловити вдячність гарній людині й справжньому Вчителю.
Колесо долі постійно перебуває в русі. Воно стає віддзеркаленням нашого буття. Жінка в кожну епоху свого життя буває різною: дитиною, юною дівчиною, дружиною, матірю. Якщо вона розумна, впевнена у своїх силах, має рішучий характер, то неодмінно досягне висот у житті, до яких не кожен зможе злетіти. Валентина Аркадіївна є яскравим прикладом працелюбності та невтомного пошуку. За плечима жінки робота у Великокаленицькій школі (де розпочався її шлях на педагогічній ниві), в українсько-російській школі 88 у м. Львові, централізованій бухгалтерії відділу освіти у м. Полонному. Результативна праця та висока вимогливість до себе та навколишніх принесли чергові сходинки у професійному зростанні посаду заступника директора в Полонській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів 5, а згодом вона обіймала посаду заступника директора з навчально-виховної роботи Полонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів 2. Останній заклад освіти став для пані Валентини рідним та близьким і нині вона є його керівником, гідно продовжуючи справу своїх попередників та примножуючи найкращі традиції навчання й виховання учнівської молоді. З 2018 року вона також очолює методичне обєднання керівників закладів освіти Полонської міської обєднаної територіальної громади.
Сучасна освіта вимагає переосмислення та модернізації навчального процесу, нових підходів у вихованні. Освітні реформи, децентралізація кидають виклики сучасній шкільній системі. Згуртований педагогічний колектив, який працює в Полонській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів 2, завжди підтримує інноваційні та творчі ідеї свого директора лідера, агента змін, модератора, коуча та фасилітатора. І під керівництвом Валентини Аркадіївни навчальний заклад впевнено крокує у майбутнє. Її діяльність можна охарактеризувати як справжнє педагогічне мистецтво. Катон Старший писав: Великий той учитель, який проймається справою, якої навчає.
Школа впевнено змінює своє обличчя, покращується її матеріально-технічна база, учні показують високі результати на районних та обласних предметних олімпіадах, конкурсі-захисті робіт МАН, Всеукраїнських інтелектуальних змаганнях та конкурсах різного спрямування наукового, мистецького тощо. Налагоджено тісну співпрацю із Національним університетом Острозька академія. Доцільно відзначити, що саме Полонська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів 2 під керівництвом В. А. Лапець стала колискою розгортання співпраці освітян краю із згаданим вишем.
У чому полягає секрет успіху Валентини Аркадіївни? Певне, у трьох головних гаслах наполегливість, самовдосконалення, відповідальність.
З роси і води Вам, ювілярко!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо