emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Серпня 2019 Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний 2475

У військовій частині А4239 відзначили День Державного Прапора України
Сьогодні, 23 серпня, напередодні Дня незалежності України, коли вся Україна святкує одне з найголовніших державних свят, присвячене одному з її символів Прапору України у військовій частині А4239 відбувся мітинг з нагоди відзначення Дня Державного прапора України. На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України 987/2004 Про День Державного Прапора України від 23.08.2004.
Саме 23 серпня 1991 року після провалу путчу в Москві - група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради.
Вже наступного, історичного, серпневого дня 24 серпня 1991 року Верховна Рада України першого скликання, здійснюючи Декларацію про державний суверенітет України, виходячи з права на самовизначення, передбаченого Статутом ООН, продовжуючи традиції вітчизняного державотворення, урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної Української держави.
Ця подія втілює в собі давнє прагнення нашого народу до свободи та вільного життя. Незалежність стала новою сторінкою в житті кожного українця. Здавна наші пращури прагнули жити вільно та сповідувати свої традиції на рідній землі.
18 вересня 1991 року Президія Верховної Ради України юридично закріпила за синьо-жовтим стягом статус офіційного прапора України. З цього дня під цим прапором починають зустрічати іноземних гостей, складати присягу військовослужбовці, працювати посольства України, він вивішується в ООН.
Цей день є одним з найбільш знакових свят в історії становлення незалежної неньки України. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо дань пам'яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий - кольори неба і пшениці символізують велику працьовитість та пам'ять нашого народу.
Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання зростають в наших серцях, коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.
Захід розпочався з привітального слова командира військової частини. Після виступу командира частини було доведено святковий наказ та нагороджено кращих військовослужбовців. Однак, ще напередодні, капелан військової частини, архімандрит Даниїл освятив державний прапор.
Після цього розпочалась основна церемоніальна частина підняття Державного прапору України. Для цієї почесної місії було відібрано кращих офіцерів військової частини, які під звучання гімну здійснили урочистий ритуал підняття державного прапору.
Кожна нація, виборюючи незалежність, розбудовуючи суверенну державу, обирає символ своєї єдності, сили, свободи та честі. Державний Прапор України це символ духу і свободи нашої країни, символ всіх головних етапів її становлення. Це і наш історичний дух, і наша гордість та незламність, це вічно жива память про героїчне минуле, символ волі української нації. Тисячі справжніх патріотів під Державним Прапором України, сьогодні, захищають нашу державу.
Від щирого серця вітаю усіх Вас із цим великим святом - Днем Державного Прапора України та з прийдешнім Днем Незалежності України!
Дорогі побратими, бажаю Вам і Вашим рідним миру, злагоди, благополуччя, міцного здоровя, успіхів у справах та починаннях заради процвітання незалежної України.
Слава Україні!
Героям слава!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо