emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Лютого 2020 ГО "Подільська правова ліга" 1546

Замісна підтримувальна терапія (ЗПТ) це метод допомоги наркозалежним людям, які вживають опіати. ЗПТ вважається одним з найбільш успішних у світі методів лікування наркозалежності. Під час замісної терапії лікарі призначають медикаменти, які допомагають уникнути синдрому відміни та відмовитися від вживання нелегальних (вуличних) наркотиків та загалом поліпшити стан здоров'я. Зазвичай замісна терапія розглядається як варіант для людей, які вживають наркотики інєкційно (ЛВНІ) і вважають, що повне утримання від наркотику є занадто важким для них, фактично вони не в змозі припинити вживання, навіть якщо намагаються це зробити.

Усього в Україні нараховується більше 170 ЛПЗ, на базі яких працюють сайти (кабінети) ЗПТ, де отримують послуги близько 8400 пацієнтів. Всі пацієнти отримують інтегровані послуги з медичного (діагностика та лікування ВІЛ/СНІДу, туберкульозу, гепатитів, інших соматичних захворювань) та психосоціального супроводу (працевлаштування, поновлення міжособистісних стосунків, створення сімей, народження дітей, реінтеграція до життя в суспільстві).

Будь-яке протиправне втручання в роботу сайту ЗПТ є незаконним і грубо порушує права людини, зокрема право на приватність, конфіденційність та безперервність лікування за станом здоровя.

Відповідно до ст. 6 Основ законодавства України про охорону здоровя, кожний громадянин України має право на охорону здоров'я, що передбачає: життєвий рівень, включаючи їжу, одяг, житло, медичний догляд та соціальне обслуговування і забезпечення, який є необхідним для підтримання здоров'я людини; кваліфіковану медичну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря, вибір методів лікування відповідно до його рекомендацій і закладу охорони здоров'я; достовірну та своєчасну інформацію про стан свого здоров'я і здоров'я населення, включаючи існуючі і можливі фактори ризику та їх ступінь; правовий захист від будь-яких незаконних форм дискримінації, пов'язаних із станом здоров'я; відшкодування заподіяної здоров'ю шкоди та інші дії.
Відповідно до ст. 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

Виходячи із вище зазначеного, варто зауважити, що будь-які незаконні дії та втручання в роботу працівників сайту ЗПТ є протиправними, фізичні особи або представники держави (державні службовці, органи досудового розслідування) винні в порушенні норм законодавства, повинні бути притягнуті до відповідальності.


Нагадуємо, що у громадській приймальні УГСПЛ у м. Хмельницькому, що діє на базі ГО "Подільська правова ліга", здійснюється консультування людей, що жиуть з ВІЛ/СНІД, хворих на туберкульох та інших категорій громадян, права яких порушено. Окрім консультування здійснюється також досудовий (якщо потрібна допомога юриста при оформленні документів, отриманні довідок) та судовий супровід справ (в стратегічних справах, пов'язаних з порушенням прав люди).

ДЕ ОТРИМАТИ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ?
Адреса приймальні:
вул. Кам'янецька, 74 (3 поверх)
м. Хмельницький
Телефон: 0382-72-01-95
електронна адреса: [email protected]

Ця діяльність здійснюється в рамках проекту Розвиток правової мережі для захисту прав людей, які живуть з ВІЛ/СНІД,представників ключових спільнот ЛЖВ та осіб, хворих на туберкульоз за фінансової підтримки Благодійної організації Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД в рамках реалізації проекту Зменшення тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції через створення загального доступу до своєчасної та якісної діагностики та лікування туберкульозу і його резистентних форм, розширення доказової профілактики, діагностики та лікування ВІЛ-інфекції, та створення стійких та життєздатних систем охорони здоровя, що реалізується за фінансової підтримки Глобального фонду для боротьби з СНІДом, туберкульозом та малярією.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
38.83
38.87
42.32
42.35

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо