emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Квітня 2020 Прес офіцер військової частини А4239 2477

Військова частина А4239 є складовою Збройних Сил України, які є невідємною частиною українського народу і не можуть існувати усамітнено, поза тими процесами, що відбуваються в країні. Тому, у той час, коли вся держава бореться з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і наша військова частина робить усе можливе щоб зупинити цю страшну вірусну інфекцію (хворобу).
Зокрема, з 11 квітня, з моменту введення карантинних заходів в державі у військовій частині А4239 було підготовлено до роботи ізолятор для ізоляції хворих з легким перебігом коронавірусної інфекції. Дана робота здійснена згідно розпорядження вищого штабу та рекомендацій ВООЗ. Обслуговуючий персонал забезпечений на 100% засобами захисту багаторазового використання, а на отримання одноразових захисних засобів надіслано заявки у органи забезпечення.
На даний момент він не діючий, тобто не використовується, у звязку з відсутністю хворих, однак при появі перших ознак захворювання і рішенням командування він готовий до прийому хворих.
Це лише один із багатьох заходів, що здійснюються командуванням військової частини з метою недопущення поширення вірусних інфекцій серед особового складу військової частини А4239.
У військовій частині А4239 постійно проводиться моніторинг осіб, які прибувають з відпусток, відряджень, тих у кого є прояви гострих простудних захворювань, заходи поточної дезінфекції на території військової частини, медиками підрозділів здійснюють щоденний температурний скринінг, відбувається інформування всього особового складу, з розміщенням відповідної інформації у кожному підрозділі частини, про протидію, превентивні заходи та стан поширення ГРХ COVID-19 в Україні і світі, створено інструкцію стосовно проведення профілактичних заходів, введено у дію обмеження стосовно зборів особового складу і проведення масових заходів, організовано видачу індивідуальних захисних засобів кожному військовослужбовцю, організовано взаємодію з закладами охорони здоровя всистемі Міністерства оборони України, а саме військовим шпиталем.
Спеціалістами медичної служби військової частини, на основі нових керівних документів та рекомендацій ВООЗ, розроблено план протидії поширенню вірусних інфекцій таудосконалено наявну схему взаємодії із закладами охорони здоровя всистемі Міністерства оборони України вразі масового надходження військовослужбовців хворих нагостру респіраторну хворобу COVID-19.
З усім особовим складом, що має відношення до збереження життя, здоровя та харчування, проведені практичні заняття щодо особливостей здійснення їх діяльності вумовах карантинного режиму, з недопущення поширення вірусів та у разі виявлення хворого зпідозрою наособливо небезпечні інфекційні захворювання, зокрема йгостру респіраторну хворобу COVID-19.
Створено запас медико-санітарного, господарчого майна, дезінфекційних, необхідних лікарських засобів,засобів індивідуального захисту медичного персоналу і особистої гігієни, продуктів харчуванні та необхідного устаткування для забезпечення нормального повноцінного функціонування військової частини навіть у автономному режимі. Також, продовжуються заходи накопичення відповідних запасів.
В військовій частині А4239 цілодобово працює оперативна група, завданням якої є оперативне реагування на всі загрози, повязані з можливим поширенням інфекції.
Командуванням військової частини організовано системне виготовлення та забезпечення особового складу засобами індивідуального захисту власного виробництва та налагоджено щоденне дезінфікування усіх приміщень, обєктів та техніки.
Проведенні навчання зпереведення медичного пункту військової частини нароботу вумовах суворо-протиепідемічного режиму таздійснюється постійний моніторинг інфекційних захворювань серед особового складу частини.
У жодного військовослужбовця військової частини А4239 не виявлено факту захворювання на новий штам вірусу SARS-CoV-2
- Звертаюсь до всього особового складу військової частини, всіх офіцерів, сержантів, солдатів, працівників, а також членів їхніх сімей віднестись з розумінням до необхідних обмежень та заходів. Всі вони слугують одній меті - зберегти життя та здоровя всіх і кожного. Всі ми мусимо памятати про свою особисту відповідальність у цьому процесі та не виключати можливості того, що ми можемо бути джерелом поширення інфекції, навіть не відчуваючи жодних симптомів, резюмує начальник медичної служби військової частини майор м/с С.Мішуров. Ми обовязково переможемо цю хворобу для цього нам лише потрібно відкинути панічні настрої, згуртуватися та спільно діяти на благо. Міцного Вам здоровя!

Нижче наведені рекомендації стосовно профілактики та протидії COVID-19:
кращий спосіб профілактики обмеження контактів;
вірус не здатний переміщатись на далекі відстані, тому заразитись неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви знаходитесь на відстані понад 4 м;
переважає контактний шлях зараження, тому потрібно ретельно мити руки з антисептичним милом не менше 2 хвилин, або користуйтесь антисептиком, вміст спирту в якому не повинен бути менше 60-80% та обмежте торкання до обличчя;
вірус може зберігати життєздатність на поверхнях від 3-х годин до одної доби, тому важливо дезінфікувати поверхні, ручки дверей, техніку тощо.
здоровим людям носити маску потрібно, тільки якщо вони надають допомогу людині хворій на COVID-19;
якщо ви кашляєте або чхаєте, одягайте маску;
маски є ефективним засобом тільки в комбінації з регулярною обробкою рук спиртовмісним антисептиком або водою з милом;
маска ефективна якщо вона щільно прилягає і покриває дихальні шляхи ( рот та ніс);
замініть її щойно вона стала вологою, або кожні дві-три години;
не чіпайте зовнішню частину маски руками, а якщо доторкнулися, помийте руки з милом чи обробіть спиртовмісним антисептиком;
одноразові хірургічні маски, придбані в аптеці, повторно використовувати не варто. Їх слід викидати у окремі пакети і позначати;
визначити наявність захворювання можуть тільки спеціальні тести, тому у разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до лікаря;
зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям (повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму);
термічно обробляйте продукти.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо