emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Травня 2020 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 1292

Сьогодні, 18 травня, музейні працівники всього світу відзначають своє професійне свято - Міжнародний день музеїв. Саме свято започатковано у 1977 році, коли на черговому засіданні ICOM (International Council of Museums - Міжнародна рада музеїв) була прийнята пропозиція радянської організації про встановлення цього свята. І з 1978 року цей день відзначається щорічно більш ніж у 150 країнах.
Через музеї суспільство висловлює своє ставлення до історико-культурної спадщини. Збираючи і зберігаючи памятки матеріальної і духовної культури, вони ведуть велику науково-освітню та освітньо-виховну роботу. Музеї є важливим інструментом культурного обміну, збагачення культурної спадщини, збереження памяток минулого, передачі соціально важливої інформації, досягнення взаєморозуміння, співпраці та миру між людьми.
З 1979 року у клубі військової частини А4239 створено музей військової частини, і з тих пір він функціонує і продовжує виконувати свої функції та поповнюватися експозиційними матеріалами.
У ньому постійно ведеться робота, до музею приходять ветерани, гості військової частини, особовий склад та молодь. Саме виховання молодого покоління на історичних прикладах минулого і є одним з головних завдань музейного утворення.
Військовий музей це культурно-освітній та науково-дослідний заклад Збройних Сил України, призначений для вивчення, збереження та використання памяток матеріальної і духовної культури військової сфери, прилучення особового складу військ, громадян України до надбань військової, національної, історико-культурної спадщини.
Загалом у девяти експозиційних залах, що мають чітку історичну та часову спрямованість, представлено понад три сотні музейних експонатів основного та науково-допоміжного фондів.
Музей історії військової частини А4239 призначений для висвітлення її історії, традицій, популяризації служби в військовій частині серед цивільної молоді, збереження памятних документів, фотоматеріалів з життя частини, тощо.
Музей складається з 9 залів, які розкривають:
1. Адміністративно-територіальний устрій України.
2. Історію українського державотворення.
3. Створення 7 АДП РВГК, яка була попередницею 19 рд, її бойовий шлях.
4. Роль 7 АДП у Другій світовій війні.
5. Підсумки Другої світової війни.
6. Сучасну структуру Збройних Сил України, історію реформування та розвитку Збройних Сил, види Збройних Сил України, роди військ видів Збройних Сил.
7. Жахи перебування у концентраційному таборі Шталаг 355.
8. Формування та розвиток 19 рд у складі ракетних військ стратегічного призначення, ліквідація ракетно-ядерної зброї на території України, створення військової частини А4239 та її розвиток.
9. Участь у АТО (ООС).
Командування та особовий склад військової частини А4239 вітає всіх із святом Міжнародним днем музеїв! Зичимо всім музейним працівникам України успіхів у трудовій діяльності, поповнень музейних зібрань, розширення горизонти наукових та професійних доробок, нехай людяними стають експозиції, а оплата та умови праці гідними. Нехай у ваших оселях панують добробут та затишок, а сили та здоровя ніколи не полишають Вас.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо