emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Червня 2020 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 1896

Сьогодні, у перший літній день в Україні, як і у понад 60 країнах світу відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей або Міжнародний день дітей (англ. "International Children's Day"). Ця свято було засновано в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності. Цього року це вже 70-е свято дитинства, захисту життя, здоровя і прав дітей.
День захисту дітей бере свій початок з 1 червня 1925 року. Саме цього дня відбулося дві події, які і стали визначальними при виборі дати свята: в Женеві відбулася перша міжнародна конференція, під час якої обговорювалися проблеми дітей, а генконсул Китаю в Сан-Франциско зібрав у місті групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе - свято, яке символізує початок літа.
Офіційно Міжнародний день захисту дітей засновано в 1949 році. Саме тоді у Парижі відбулася спеціальна сесія Міжнародної демократичної федерації жінок, на якій і було ухвалено рішення заснувати міжнародний День захисту дітей. Це було зумовлено тим, що після Другої світової війни багато неповнолітніх по всьому світу залишилися сиротами, без даху над головою, їжі і з різними захворюваннями.
Відповідно до Женевської декларації про права дітей, ухваленої 1924-го року, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була ухвалена 20 листопада 1959 і проголошувала рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану та іншого. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню. Однак ця декларація мала лише декларативний і рекомендаційний характер, а для захисту та забезпечення прав дитини необхідні були конкретні закони і міжнародні договори. Тому 20 листопада 1989 Генасамблея ООН прийняла Конвенцію про права дитини, яка стала світовою конституцією для дітей. Україна ратифікувала цю Конвенцію 27 вересня 1991 року.
Хоча Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини в 1991 році, проте відзначати свято почала з 1998 року після підписання 30 травня президентом Леонідом Кучмою Указу Президента України від 568/98 На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна дітям" та інших громадських організацій - "Про день захисту дітей".
У нашій країні сьогоднішній день не є вихідним і відзначається відразу два офіційних дитячих свята на державному та міжнародному рівні. День захисту дітей в Україні це загальнонаціональне свято, яке також покликане привернути увагу людей до проблем дітей.
Цікаво, що з 2013 року за ініціативою ООН цього дня відзначають ще одне сімейне свято Всесвітній день батьків.
Немає більшого щастя у світі, аніж посмішки дитини. Піклування про підростаюче покоління, його майбутнє головний обовязок батьків, суспільства та держави. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.
Зігріваючи теплом і любовю кожне дитяче серце, обєднуючи зусилля заради майбутнього ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти наше майбутнє, а значить майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.
Військова частина А4239 щорічно намагається долучатися до цього свята проводячи різноманітні заходи для дітей (екскурсії, показові виступи, демонстрація техніки, готування страв у польовій кухні, конкурси малюнків), однак цього року, у звязку із запровадженням карантинних обмежень через протидію поширенню вірусних захворювань та з метою збереження життя і здоровя людей, проведення відповідних акцій відмінено.
Ми бажаємо нашим маленьким діткам міцного здоровя, добра, радості, щасливого дитинства, розуміння і турботи з боку батьків та сяючих посмішок! Ми всі мусимо берегти дитинство та діточок, адже вони наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє.

Джерела:
1.https://uk.wikipedia.org/wiki/День_захисту_дітей
2.https://ukrposhta.ua/1-chervnya-mizhnarodnij-den-zaxistu-ditej/
3.https://kubg.edu.ua/prouniversitet/news/anonsidetail/4870-01-chervnia-den-zakhystu-ditei.html
4.https://ua.112.ua/golovni-novyni/den-zakhystu-ditei-istoriia-tradytsii-i-symvolika-sviata-493990.html
5.https://www.unian.ua/society/10567764-den-zahistu-ditey-shcho-daruvati-i-yak-svyatkuvati-den-ditinstva.html
6.https://glavcom.ua/country/society/sogodni-vidznachayut-mizhnarodniy-den-zahistu-ditey-683865.html

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо