emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Серпня 2020 РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області 1743

Як повернути частину грошей, витрачених на оплату навчання

До Камянець-Подільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зателефонувала жінка, щоб отримати розяснення щодо податкової знижки на навчання. Жінка розповіла, що неодноразово чула від колег, як вони користуються правом на податкову знижку, тому хотіла б дізнатися, чи може її син-студент повернути частину сплачених за навчання коштів.

За словами клієнтки, її син заочно навчається на 3 курсі університету та офіційно працевлаштований вже 3-й рік, проте жодного разу не відшкодовував кошти, витрачені на оплату навчання. Тож жінка запитувала, чи може він отримати податкову знижку за всі 3 роки навчання.

Відповідно до статті 166 Податкового кодексу України син заявниці має право на податкову знижку. У зазначеній ситуації він може оформити її самостійно, оскільки має офіційний заробіток, з якого сплачує податки. Розмір податкової знижки складає 18% від вартості навчання, пояснює юристка місцевого центру Ганна Петрик.

Для отримання знижки юнакові необхідно подати до Державної фіскальної служби за місцем реєстрації пакет документів, а саме: паспорт, ІПН (ідентифікаційний код), декларацію про майновий стан і доходи, довідку про заробітну плату (за формою 3), копію договору з навчальним закладом, копії квитанцій (чеків, платіжних доручень), які свідчать про сплату за навчання, заяву із зазначенням реквізитів рахунку для перерахування відшкодування.

Важливо, що оформити знижку можна до 31 грудня року, наступного за звітним. Тобто у 2020 році слід подавати документи за 2019 рік. Отже син клієнтки зможе повернути собі частину грошей лише за один рік (2019), а не за три, як хотіла його мати.

* * *
Безкоштовні консультації з правових питань, роз'яснення законодавства (для всіх без винятку осіб), а також безоплатні послуги захисту та представництва в суді (для незахищених верств населення) можна отримати в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги й бюро правової допомоги.
Проконсультуватися та дізнатися адресу найближчої точки доступу до безоплатної правової допмооги можна за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо