emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Серпня 2020 РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області 2615

Зареєструвати місце проживання дитини без згоди одного з батьків можна через суд

Необхідність змінити місце реєстрації дитини дуже часто виникає після розірвання шлюбу між батьками. Така потреба зявилася й у мешканки Ізяславщини, яка звернулася до Ізяславського бюро правової допомоги. Оскільки згоди батька на реєстрацію дітей за місцем проживання матері отримати не вдалося, захищати права жінки та її дітей довелося в суді.
У розмові з клієнткою юристи зясували, що в 2008 році вона розлучилася. І хоча після розірвання шлюбу діти мешкали з матірю та перебували на її утриманні, проте зареєстровані були за місцем проживання батька.
Відповідно до законодавства при реєстрації місця проживання дитини мають бути присутні обоє батьків або ж має бути надана письмова згода другого з батьків. Однак клієнтка не знала про місце перебування колишнього чоловіка, а отже не могла ані забезпечити його присутність, ані отримати письмову згоду на реєстрацію дітей.
Для початку юристи рекомендували жінці звернутися до відділу реєстрації місця проживання громадян виконавчого комітету міської ради із заявою про реєстрацію місця проживання дитини та отримати письмову відмову в реєстрації.
Саме письмова відмова стала підставою прийняти від клієнтки бюро звернення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та призначити їй адвокатку Мирославу Дацишину. Правозахисниця підготувала позов про визначення місця проживання дітей та звернулася до суду.
Під час судового розгляду справи, вислухавши пояснення позивачки та її представниці, ознайомившись з наданими доказами, суд встановив, що права позивачки та її малолітніх дітей є порушеними і підлягають судовому захисту, а відтак визначив місце проживання малолітніх дітей за місцем реєстрації та проживання їхньої матері.
* * *
Безкоштовні консультації з правових питань, роз'яснення законодавства (для всіх без винятку осіб), а також безоплатні послуги захисту та представництва в суді (для незахищених верств населення) можна отримати в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги й бюро правової допомоги.
Проконсультуватися та дізнатися адресу найближчої точки доступу до безоплатної правової допомоги можна за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо