emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Вересня 2020 РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області 2274

Юрист місцевого центру довів право клієнта на встановлення безкоштовного газового лічильника

Юрист Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Самчук довів у суді, що його клієнт має право на встановлення безкоштовного газового лічильника в квартирі.

Клієнт, який звернувся до Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, розповів, що АТ Оператор газорозподільної системи Хмельницькгаз відмовило йому у встановленні безкоштовного газового лічильника. На думку чоловіка, відмова була незаконною, тож він просив допомоги в юристів.
У місцевому центрі представляти інтереси клієнта в суді доручили юристові Романові Савчуку. В позові до суду юрист зазначив, що відмова у встановленні індивідуального газового лічильника суперечить нормам законодавства та порушує права та законні інтереси чоловіка як споживача.
Відповідно до статті 6 Закону України Про забезпечення комерційного обліку природного газу суб`єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов`язані забезпечити встановлення лічильника газу для населення, що проживає в квартирах та приватних будинках, у яких газ використовується для приготування їжі до 01.01.2021 року.
У разі невстановлення населенню у строки, зазначені у цьому підпункті, лічильників газу з вини суб`єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, припинення розподілу природного газу таким споживачам забороняється, а його облік до моменту встановлення лічильників газу здійснюється за нормами споживання, встановленими Кабінетом Міністрів України.
Згідно з вимогами статті 5 Закону України від 12 травня 1991 року 1023-XII Про захист прав споживачів, статті 3 Закону України від 09 листопада 2017 року 2189-VIII Про житлово-комунальні послуги волевиявлення позивача на встановлення індивідуального лічильника газу не може бути порушеним. І саме на субєкт господарювання газорозподільну організацію покладений обовязок встановлення лічильників газу для населення та лише він повинен вживати заходів для залучення інших джерел фінансування цих робіт. Покладання такого обовязку на споживачів є неправомірним.
Врахувавши наведені юристом норми законодавства, суд вирішив позов задовольнити: визнати протиправною відмову АТ Оператор газорозподільної системи Хмельницькгаз щодо встановлення безкоштовного індивідуального газового лічильника в квартирі споживача та зобов`язати АТ Оператор газорозподільної системи Хмельницькгаз встановити безкоштовний індивідуальний газовий лічильник в квартирі споживача.
* * *
Безкоштовні консультації з правових питань, роз'яснення законодавства (для всіх без винятку осіб), а також безоплатні послуги захисту та представництва в суді (для незахищених верств населення) можна отримати в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги й бюро правової допомоги.
Проконсультуватися та дізнатися адресу найближчої точки доступу до безоплатної правової допомоги можна за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо