emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Вересня 2020 Луцик Марія Олегівна 2040

Гінекологічний огляд. Готуємося разом
Безліч жінок під час відвідування гінеколога відчувають дискомфорт. Якщо підготуватися заздалегідь цього не буде відбуватися. І так на що ж варто звернути увагу перед візитом до гінеколога?
Крок 1. Психологічна підготовка до консультації гінеколога
Звернутися до гінеколога страшно, а часом і соромно. Дана думка є дефектом виховання, самовиховання і особливістю національних забобонів і не гідна сучасної дівчини / жінки. Себе і своє тіло потрібно поважати і любити!
Ви не зобовязані розяснювати оточуючим мету Вашого відвідування гінеколога.
Інформація про Ваше відвідування та стан є лікарською таємницею і не підлягає розголошенню та обговорення без Вашої згоди з родичами (матірю, чоловіком, тіткою і т.д.).
Крок 2. Гігієнічна підготовка до огляду гінеколога
Необхідно прийняти душ або ванну і надіти свіжу білизну. Але особливих зусиль під час підмивання прикладати не варто, це може порушити нормальну мікрофлору в піхву. Також заборонено спринцювання, бо ні огляд, ні мазок НЕ будуть нести повну інформацію про мікрофлору. Небажано використання інтимних дезодорантів і парфумів.
Не потрібно спеціально виконувати епіляцію або голити волосся в області статевих органів.
Перед походом до гінеколога потрібно спорожнити сечовий міхур і кишечник. Це обумовлено тим, що при пальпації (коли вручну обстежують внутрішні органи через шкіру) у доктора можуть виникнути труднощі, а Ви швидше за все відчуєте больові відчуття.
Крок 3. Час консультації гінеколога
Перші дні після закінчення менструації найоптимальніший час для відвідування лікаря. Під час менструації огляди не проводяться, крім невідкладних випадків різкого болю або сильних кровотеч.
Похід до гінеколога після прийому антибіотиків і антибактеріальних засобів з метою лікування соматичних (негінекологічних) захворювань при відсутності скарг бажано планувати через 10-14 днів після закінчення антибактеріального лікування.
При наявності скарг консультація гінеколога необхідна і можлива в період проведеного лікування!
Не бажано вступати в статеву близькість (навіть з презервативом) протягом 24 годин до планованого огляду гінеколога, якщо лікарем не вказано інакше.
Крок 4. Зазделегідь сплануйте список питань
Більшість пацієнток ніяковіють на прийомі, і часто забувають спитати в лікаря про моменти, що хвилюють їх. Це може статися навіть у тому випадку, коли жінка повністю довіряє гінекологу та на прийомі їм комфортно спілкуватися. Тому бажано записати важливі питання в блокнот, телефон чи планшет, і під час консультації задати їх спеціалісту.
Окрім скарг можна уточнити інформацію з питань контрацепції, підготовки до вагітності та інших аспектів статевого життя.
Якщо жінку турбують якісь симптоми , повязані зі станом молочних залоз, про це також треба сказати лікарю. Він проведе первинний огляд, і за необхідності порекомендує зробити УЗД або рентген та звернутися до мамолога.
Крок 5. Систематизуйте інформацію про менструальний цикл перед візитом до лікаря
Одне з перших питань, що задає гінеколог на прийомі це дата останніх місячних і середня тривалість циклу. Інколи жінкам буває складно одразу відповісти на це питання. Якщо згадати цю інформацію заздалегідь і занотувати її, можна зекономити час на прийомі і не хвилюватися з цього приводу.
Окрім цього, лікарю може знадобитися інформація про наявність в анамнезі гінекологічних патологій, тому бажано приносити на прийом результати попередніх УЗД та аналізів.
Якщо Ви приймаєте антибіотики чи гормони, обовязково попередьте про це лікаря, тому що ці медикаменти можуть впливати на результати деяких діагностичних досліджень. Важливо нічого не приховувати від лікаря, бо його задача обєктивно оцінити стан Вашого здоровя та допомогти Вам.
Підготуватися до прийому у гінеколога досить нескладно, ці прості кроки не віднімуть багато Вашого часу. Але заздалегідь сплановані дії допоможуть Вам зробити візит більш продуктивним та уникнути хвилювання, яке є природнім і періодично зявляється у всіх жінок.

ПІДГОТУВАЛИ:
ГРЕСЬКО М. Д., доцент кафедри акушерства та гінекології Буковинського державного медичного університету.
ЛУЦИК М.О.,Студентка 6 курсу Буковинського державного медичного університету.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 27.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо