emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
14 Вересня 2020 Шкеул Надія 2758

Помилки, які допускають жінки під час менструації
Менструація - фізіологічний процес, який відбувається в організмі кожної жінки. Як всім відомо завчасно передбачити симптоми цього процесу досить складно, оскільки організм кожної жінки індивідуальний, отже і симптоми в кожного різні від тупої болі, до непритомності. Переважно кожен з нас стежачи за своїм щомісячним циклом орієнтується в симптомах і днях приїзду гостей. Більшість прекрасної половини не надає важливої уваги початку менструального циклу, та продовжує працювати у звичайному ритмі.
Лікарі гінекологи мають різні точки зору на рахунок цього, та все-таки потрібно звернути увагу на 8 основних правил про які нам розповість Гресько Марина Дмитрівна к.мед.н., доцент кафедри акушерства та гінекології, лікар акушер-гінеколог першої категорії:
- Постільний режим. Чомусь з перших днів навіть не відчуваючи болі, або почувши легке потягування низом живота, дівчата приписують собі постільний режим, що б зменшити рясні виділення та припинити больові симптоми, дати відпочити організму. Це перша з помилок - оскільки при лежанні кров застоюється і весь фізіологічний процес нашого організму стає ще болючим, хоча моменти перебування в горизонтальному положенні здаються досить хорошими й безболісним. Саме в наслідок мінімального фізичного навантаження організм виділяє потрібну кількість менструальної крові.
- Приймання медичних препаратів. Не бажано привчати свій організм допомагаючи йому анальгетичними засобами. Іноді біль легкого характеру, краще перечекати й перетерпіти, дати можливість організму само переборенню. Ні в якому разі не приймайте анальгін, та аспірин, оскільки вони впливають на кровотворні процеси, а під час менструації спостерігається процес погіршення згортання крові.
- Використання тампонів. Звичайно це досить комфортно особливо влітку, і під час святкових подій. Та не потрібно забувати, що постійне використання тампонів призводить до посиленого розкладання клітин крові в теплому середовищі й запальних процесів органів малого таза.
- Прийняття ванн та басейнів. Шийка матки бере активну участь в менструації, оскільки розкривається більш звичного та надзвичайно схильна до впливу бактерій. Потрібно врахувати, під час прийняття ванн відбувається перегрівання організму, судини розширюються призводячи до посиленої циркуляції крові, що може призвести до посиленої кровотечі. Купаючись в басейнах, річках, як би ми не береглися і які тампони не ставили, бактерії через відкриту шийку потраплять в нашу матку і можуть призвести до небажаних хвороб.
- Заняття спортом. В перший день бажано повністю відмовитися від фізичних навантажень, які сприяють посиленню кровотоку і рясним виділення. Натомість можна зайнятися йогою (без перевертання догори ногами), лікувальною фізкультурою.
- Дієти. Втрата крові та недоїдання, може призвести до не бажаних наслідків. Оскільки організм знесилюється, часте і раціональне харчування не великими порціями тільки буде відновлювати його сили та ніякому разі не впливати на фізичну форму.
- Алкогольні напої. У свою чергу вони тільки провокують нездужання й підсилюють менструальний біль. Давайте заміняти їх необмежною кількістю рідини (соки, вода, чаї)
- Статеве життя. Ви думаєте категорично ні, хоча насправді так. Звичайно ніхто не може заборонити цього, просто памятайте і не забувайте про барєрні методи контрацепції, адже ризик інфікування й розвитку становить найбільший процент в наслідок маткової крові, що є одним з найкращих середовищ розвитку і потрапляння інфекції та мікроб в порожнину матки.
Бережіть себе та турбуйтеся про своє здоровя!

Підготували статтю : студентка 6 курсу Вищого державного навчального закладу України "Буковинського державного медичного університету Шкеул Н.М. та
Гресько Марина Дмитрівна к.мед.н., доцент кафедри акушерства та гінекології, лікар акушер-гінеколог першої категорії

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо