emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Жовтня 2020 РЦ з надання БВПД у Хмельницькій області 2406

Як стати власником земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства

Українське законодавство дає можливість громадянам отримати безоплатно у власність землю для ведення особистого селянського господарства. При цьому розмір ділянки не повинен перевищувати 2 гектари. Про алгоритм дій особи, яка хоче отримати землю, розповідає начальник Дунаєвецького бюро правової допомоги Ігор Кочмарський.
Для початку необхідно знайти вільну земельну ділянку розміром не більше 2-х гектарів. У пошуку допоможе Публічна кадастрова карта України (розміщена в мережі Інтернет). Якщо земля є комунальною власністю і розташована в межах населеного пункту, треба звернутися до земельного відділу (відповідальної особи) місцевої ради. Щодо земель державної власності (поза межами населених пунктів), необхідно йти до відділу Держгеокадастру.
Відтак слід подати клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування в порядку частини 6 статті 118 Земельного кодексу України. У клопотанні необхідно зазначити цільове призначення земельної ділянки та її орієнтовні розміри. До клопотання обовязково додаються копії паспорта та картки платника податку заявника і графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки та її розміри.
Наступний етап отримати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки. Для цього необхідно укласти договір із землевпорядниками та замовити розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, а потім затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки та отримати рішення про надання земельної ділянки у власність.
Останнім кроком отримання земельної ділянки у власність є реєстрація права власності на земельну ділянку. Для цього необхідно звернутись до державного реєстратора в центр надання адміністративних послуг.

* * *
Безкоштовні консультації з правових питань, роз'яснення законодавства (для всіх без винятку осіб), а також безоплатні послуги захисту та представництва в суді (для незахищених верств населення) можна отримати в центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги й бюро правової допомоги.
Проконсультуватися та дізнатися адресу найближчої точки доступу до безоплатної правової допомоги можна за номером 0 800 213 103 (єдиний контакт-центр системи безоплатної правової допомоги в Україні; цілодобово та безкоштовно в межах України).

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо