emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
23 Жовтня 2020 Юрій Баранецький, Юлія Цисар 13516

Найкращий вік для народження дитини

Народження дитини це диво, і більшість жінок бажають відчути його у своєму житті. Деякі пари відкладають народження дитини, оскільки прагнуть спочатку досягти фінансової стабільності, або пожити для себе. Але лікарі стверджують, що занадто пізня вагітність це не завжди добре.

У якому віці краще народжувати: залежить від способу життя
Пізня вагітність нерозривно пов'язана з тим, як складається ваше життя. Всі ми знаємо, що народження дитини порушує звичний ритм життя, якщо не сказати - в корені міняє його. Вагітність може перешкодити жінці закінчити університет або побудувати кар'єру, в залежності від того, коли саме відбудеться ця подія. У такому світлі очевидно, що пізня вагітність дозволить жінці домогтися своїх цілей і зробити кар'єру, відклавши вагітність і пологи. А закінчена освіта і високооплачувана робота безсумнівно позитивно впливають на здоров'я жінки.
Однак це не означає, що народження дитини можна нескінченно відкладати.

Вчені розповіли, в якому віці жінкам варто задуматися про народження першої дитини.
За словами фахівців, вагітність і пологи найкраще протікають в період з 21 до 35 років. При цьому варто памятати, що вже в 25 років в жіночому організмі запускаються процеси старіння. До 27 років кількість овуляцій у представниць прекрасної статі може знизитися з 12 до 8. А ось в 35 їх зовсім може бути не більше 5 за рік. Це істотно знижує шанси на вагітність.

Ризики пізньої вагітності
Ближче до 40 років жінки, які прагнуть завагітніти та народити, мають вищу ймовірність розвитку гестаційного діабету та інших ускладнень під час вагітності, що провокують проблеми зі здоров'ям як у них самих, так і у дітей.
Також вчені повідомили, що з віком у жінок збільшується ймовірність багатоплідної вагітності та народження близнюків, включаючи трійні.
З віком часто виникають проблеми із заплідненням, є загроза викидня або невиношеного плоду. Збільшується також імовірність патологій у дитини генетичних порушень, вади серця, синдрому Дауна. Зростає і ризик ускладнень, повязаних із плацентою. Найбільш поширеним із них є передлежання плаценти стан, при якому плацента частково або повністю закриває отвір шийки матки. Дослідження вчених Каліфорнійського університету показали, що у жінок віком за 40 років, які народжують вперше, це ускладнення виникає у вісім разів частіше, ніж у віці 20-30 років.
Також з віком жінки накопичують різного роду хронічні захворювання. Це може негативно позначитися на здоровї малюка. До того ж, якщо ви не народили першу дитину до 28 років, вам, швидше за все, доведеться пережити кесарів розтин. І відновлення після нього не буде легким і швидким.
Варто відзначити, що в Європі жінки найчастіше віддають перевагу народжувати не раніше 35-40 років. Європейське суспільство вважає, що в цьому віці представниці прекрасної статі найкраще готові до народження дитини, як у фінансовому, так і в психологічному плані.
Однак, згідно зі статистикою, кожна друга сімейна пара в Європі є безплідною. А у кожної третьої пари народжується малюк з фізичними та психічними відхиленнями. Однак, варто памятати, що з усіх правил є винятки. Будьте здорові і бережіть своїх рідних і близьких.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.6
39.63
42.56
42.58

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо