emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
28 Жовтня 2020 Анна Маркульчак та Юлія Цисар 1209

Короткострокові та довгострокові наслідки передчасних пологів
Передчасні пологи - це пологи зі спонтанним початком, прогресуванням пологової діяльності та народженням плода масою більш 500 г у термін вагітності з 22 до 37 тижнів. Передчасні пологи є основною причиною смерті новонароджених. Покращення допомоги в лікуванні новонароджених та лікування недоношених дітей значно збільшили шанси на виживання навіть найменших дітей.
Але виживання - не єдиний показник результату. Немовлята, народжені до 37 тижнів, все ще вразливі до підвищеного ризику смерті та багатьох коротко- та довгострокових наслідків передчасних пологів.
Усі немовлята, народжені недоношеними, мають ризик серйозних проблем зі здоровям. Навіть немовлята, народжені лише на чотири-шість тижнів раніше, можуть мати наслідки передчасних пологів, такі як утруднене дихання, проблеми з харчуванням, жовтяниця та вплив на функції мозку.
Короткочасні наслідки передчасних пологів
Недоношені діти часто потребують спеціального догляду у відділенні інтенсивної терапії новонароджених (NICU). Загалом, чим раніше недоношене немовля, тим більша ймовірність необхідності життєзабезпечення, що означає триваліше перебування в NICU.
Недоношені діти мають більший ризик потрапити до лікарні та з більшим ризиком смерті після повернення додому.
Дві найсерйозніші проблеми передчасних пологів - це дихальний дистрес та незрілий мозок:
o Серйозні проблеми з диханням часто зустрічаються у недоношених дітей і можуть навіть вимагати, щоб дитина була забезпечена апаратами підтримки дихання (бронхолегенева дсиплазія це захворювання легенів, яке може розвинутися у недоношених дітей, а також у немовлят, які проходять лікування за допомогою апаратів ШВЛ)
o . Ці діти можуть мати проблеми з диханням протягом першого року життя та підвищений ризик розвитку астми пізніше.
o Мозок - останній головний орган, який дозріває у немовлят. Незрілий мозок продовжує розвиватися навіть після часу народження. Чим раніше часу народжується дитина, тим більша ймовірність того, що кровотеча або інші ознаки стресу вплинуть на мозок. Навіть у 35 тижнів мозок дитини важить лише дві третини, ніж буде важити в термін (близько 40 тижнів). Якщо дитина народжується рано, навіть лише на кілька тижнів раніше, цей важливий ріст мозку відбувається в ненормальних умовах (поза материнською лоном).
Довгострокові наслідки передчасних пологів
Недоношені діти можуть протягом усього життя страждати від таких наслідків, як дитячий церебральний параліч, розумова відсталість, порушення зору та слуху, а також поганий стан здоровя та зростання.
Немовлята, народжені лише на кілька тижнів раніше (пізно недоношені, 34-36 тижнів), часто мають довготермінові труднощі, такі як:
o Поведінкові та соціально-емоційні проблеми. У недоношених дітей пізніше в житті частіше виникає тривога або депресія.
o Труднощі у навчанні
o Підвищений ризик захворювань, таких як синдром дефіциту уваги та гіперактивності (СДУГ)
o Підвищений ризик розвитку синдрому раптової дитячої смерті (SIDS)
Діти, народжені недоношеними, частіше потребують раннього втручання та послуг спеціальної освіти.
Діти, народжені недоношеними, частіше, ніж дорослі, мають хронічні захворювання, такі як хвороби серця, гіпертонія та діабет.
Проблеми з кишечником. Ці проблеми можуть бути спричинені некротизуючим ентероколітом (також званий НЕК). Це поширене, але дуже серйозне захворювання, яке може вразити кишечник новонародженої дитини.
Стоматологічні проблеми. У недоношених дітей може спостерігатися затримка росту зубів, зміна кольору зубів або зуби, які ростуть криво.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо