emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Листопада 2020 Прес офіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 2823

Військовослужбовців 19 ракетної бригади Свята Варвара захищені від грипу.
Вакцинація особового складу 19 ракетної бригади Свята Варвара проти грипу відбувається згідно плану проведення профілактичних щеплень особового складу Збройних Сил України та здійснюється фахівцями Хмельницького військового госпіталю, що мають відповідну сертифікацію і пройшли навчання.
Наші військовослужбовці власним прикладом закликають людей вакцинуватися проти вірусних захворювань. Всі, не залежно від посади та звання, мають змогу отримати щеплення, навіть працівники Збройних Сил України.
Грип (англ. influenza, фр. grippe) гостра вірусна інфекційна хвороба з періодичним епідемічним чи навіть пандемічним поширенням. Хвороба характеризується появою гострого респіраторного синдрому з переважанням трахеобронхіту та вираженою інтоксикацією з гарячкою.
Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але грип за своїми наслідками є набагато небезпечним аніж інші ГРВІ. Тому перші ж ознаки ураження респіраторної системи вимагають особливої уваги через те, що потрібно виявити саме грип. Найчастішим ускладненням грипу є геморагічний набряк легень, набряк-набухання головного мозку, які можуть за декілька годин чи днів призвести до смерті хворого. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок грипу, часто погіршуючи перебіг фонових серцевих хвороб. Нерідкими ускладненнями є приєднання бактеріальної інфекції у вигляді бронхіту або пневмонії.
У медичному пункті військової частини у продовж першої половини сьогоднішнього дня, 5 листопада, організовано проведення вакцинації із додержанням карантинних вимог. Процедура досить легка та швидка. Спочатку санітарний інструктор при вході запускає по-одному кандидатів для щеплення, виміряє температуру тіла та направляє у кабінет до лікаря, який здійснює огляд, перевіряє медичні документи й проводить опитування і на їх основі допускає до вакцинації, що відбувається у наступному кабінеті. Для всіх підрозділів військової частини затверджено окремий графік, що дає змогу уникнути черг та скупчень. Навіть ті військовослужбовці, що не знаходяться у пункті постійної дислокації, після свого повернення матимуть змогу вакцинуватися.
Препарат отримано централізовано згідно попередньо поданих заявок. Вакцина Південно Корейського виробництва, широкого спектру дії, 4-х компонентна, розроблена саме проти тих штамів грипу зростання яких очікується на епідсезон 2020-2021 рік. Пройти вакцинацію можуть усі бажаючі, протипоказання до вакцинації визначає спеціалізована лікарська бригада з госпіталя,- зазначає начальник медичної служби ракетної бригади майор Сергій Мішуров.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо