emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Листопада 2020 Прес офіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 2730

Обсервація як гарант безпеки здоровя військовослужбовців!

З кожним військовим підрозділом 19 ракетної бригади Свята Варвара, що залишає або повертається в пункт постійної дислокації проводяться заходи обсервації. Вони надають змогу захистити особовий склад, їхні родини та громадськість від можливого поширення вірусних інфекцій.
Це далеко не єдиний захід спрямований на зміцнення та захист здоровя наших військовослужбовців, минулого тижня ми вже розповідали про проведення вакцинації особового складу 19 ракетної бригади Свята Варвара проти грипу.
Основною метою даного заходу є збереження відповідного рівня здоровя військових, необхідного для виконання обовязків військової служби та підвищення їх безпеки.
Ефективність даного процесу дозволяє забезпечити не тільки якісне виконання поставлених перед військовослужбовцями завдань, але й зберегти кількісний і професійно якісний склад військовослужбовців.
Обсерва́ція (лат. observatio спостереження) комплекс обмежувальних та протиепідемічних заходів, спрямованих на локалізацію і ліквідацію осередку інфекційних захворювань. Обсервація застосовується до осіб, які приїхали або виїжджають з території, на яку накладено карантин. Ті, що контактували з хворими, та особи з підозрою на захворювання спостерігаються при обсервації протягом максимального інкубаційного періоду при даному захворюванні з моменту останнього можливого зараження під постійним медичним наглядом, щоб визначити їхню потребу в стаціонарній госпіталізації.
Приміром при підозрі на зараження коронавірусом SARS-CoV-2 термін обсервації становить 2 тижні. Пацієнт, що пройшов обсервацію і у якого відсутні симптоми захворювання, не потребує направлення до медичного закладу.
У 1893 р. на Міжнародній санітарної конференції в Дрездені обсервація була прийнята як медико-санітарний захід.
В Україні обсервація часто є частиною карантинних заходів у відношенні до хвороб, що їх регулюють Міжнародні медико-санітарні правила 2005 року (чума, холера, натуральна віспа, жовта гарячка, хвороба, яку спричинює вірус Ебола, коронавірусна хвороба 2019 тощо). Проводиться санітарно-епідеміологічною службою у тих випадках, коли звичайного спостереження за особами, що контактували з хворими, недостатньо. Обсервація за термінами проводиться відповідно до тривалості інкубаційного періоду захворювання.
Відповідно до законопроекту 3320 Верховної Ради, поняття "самоізоляція" та "обсервація" визначено як наступні:
"Самоізоляція перебування особи щодо якої є обґрунтовані підстави про ризик інфікування або поширення нею інфекційної хвороби у визначеному нею місці (приміщенні) з метою дотримання протиепідемічних заходів на основі особистого зобовязання".
"Обсервація перебування особи щодо якої є ризик поширення інфекційної хвороби в обсерваторі з метою її обстеження та здійснення медичного нагляду за нею".
В ході проведення обсервації сплановано здійснення медичного огляду особового складу з флюорографічним обстеженням, а також тестування визначеного контингенту осіб (медичний персонал, кухарі та керівний склад підрозділу) на ГРХ, - повідомив начальник медичної служби ракетної бригади майор Сергій Мішуров.
Варто також зазначити, що усі медичні витрати та забезпечення здійснюється за кошти держави, тобто військовослужбовці отримують повний медичний захист безкоштовно.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо