emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
10 Грудня 2020 Грузєв Денис 2095

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЮ ДИТИНУ !
Здоровя майбутнього покоління визначається здоровям батьків. Той факт, що велика чисельність хвороб матері можуть чинити несприятливий вплив на внутрішньоутробний розвиток дитини, сумніву не підлягає.

Що таке вроджені вади плода?
Вроджені вади розвитку порушення структури, функції або обміну речовин, які виникають внутрішньоутробно внаслідок порушень розвитку зародка, плода або іноді після народження дитини як результат порушення подальшого формування органів, і можуть призвести до фізичної чи розумової інвалідності або смерті
Фактори ризику народження дитини
Вживання жінкою деяких медикаментів (приймайте ліки лише з призначення лікуючого лікаря і з урахуванням їх можливого впливу на плід)
Алкоголь або нетверезе зачаття (може призвести до фетального (враження плоду) алкогольного синдрому вродженого захворювання, що супроводжується чисельними вадами розвитку, який іноді несумісний із життям)
Тютюнопаління (призводить до відставання дитини у фізичному та інтелектуальному розвитку)
Токсичні хімічні речовини (здатні накопичуватися в організмі жінки та проникати через плаценту)
Фізичні фактори (вібрація, електромагнітне поле компютера, радіаційний вплив)
Погрішності в харчуванні (дефіцит мікроелементів цинк, магній, мідь, залізо, йод)

Щоденне вживання фолієвої кислоти або полівітамінів, які містять 0,8 мг її, в період, який передує зачаттю та в перші місяці вагітності значно знижує ризик народження дітей з дефектами головного, спинного мозку та іншими вадами розвитку.
тератогенні інфекції (інфекційні захворювання, які передаються від матері до плоду) належать вірусні захворювання (краснуха, цитомегаловірус, простий герпес, грип, епідемічний паротит, вітряна віспа)

Такі вірусні інфекції у матері як краснуха, грип, вірусний гепатит, поліомієліт, порушують тканинний обмін зародка, що розвивається, призупиняють ріст клітин; в результаті виникає дефект відповідного органу і діти народжуються з каліцтвами. Якщо жінка в перші 2-3 міс. вагітності перехворіла на краснуху, у немовляти можуть виникнути катаракта (помутніння кришталика ока), глухота, уроджені вади серця, пошкодження центральної нервової системи (мікроцефалія череп малого розміру, спинномозкова грижа, гідроцефалія водянка мозку), ушкодження кісткової тканини (розщеплення твердого піднебіння, арахнодактилія тощо)
генетика
Особливу групу займають інфекції, які передаються статевим шляхом токсоплазмоз, сифіліс, хламідіоз, уреаплазмоз.
Внутрішньоутробне захворювання плоду може бути також повязане з такими хвороботворними бактеріями, як стрептококи, стафілококи й кишкові палички, що викликають гнійно-септичні захворювання, які розвивається при наявності гострих або хронічних вогнищ інфекції у вагітних запалення мигдаликів (тонзиліт), жовчного міхура (холецистит), сечової системи (пієлонефрит, цистит) або зовнішніх статевих органів жінок (вульвовагініт)

ЯК УНИКНУТИ ВРОДЖЕНИХ ВАД У ДИТИНИ???
Вживайте фолієву кислоту (вітамін В9) до та під час вагітності. Брак цієї речовини в організмі жінки на момент зачаття може викликати такі серйозні вади в розвитку плода, як аненцефалія, дефекти невральної трубки, мозкові грижі, гідроцефалію (водянка головного мозку)
Відмовтесь від алкоголю.
Вакцинуйтесь
Плануйте свою вагітність.
Дотримуйтесь порад свого лікаря !

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо