emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Березня 2021 Сергій 2190

На минулому тижні у м. Хмельницькому завершися відкритий чемпіонат Хмельницької міської територіальної громади з регбі-5.
Довідка Регбі-5 - безконтактна рухлива гра для учнів 4-5-их класів сприяє розвитку фізичних даних, формує відчуття колективізму, виховує вміння приймати рішення в обмежений проміжок часу. У грі кожна дитина має можливість здобути свою локальну перемогу: провести результативну атаку чи зупинити суперника, зірвавши з паска суперника стрічку. Команду з 12-15 дітей складають всі охочі. Обовязковою умовою участі команди у змаганнях є наявність у ній дівчаток. Тренерами команд є тренери ДЮСШ 1 та вчителі фізичного виховання. Департамент дитячого регбі Хмельницької міської територіальної громади, створений у 2018 році, сьогодні обєднує сімнадцять міських шкільних команд, які у період з листопада до червня беруть участь у кількох змаганнях з дитячого регбі, а найкращі щороку одержують право взяти участь у всеукраїнському фестивалі з регбі-5.

Команди були розділені у чотирьох групах по 4-5 команд в кожній
Група А: НВК 10, НВО 5, Колегіум 16, ЗОШ 21
Група В: ЛІЦЕЙ 17, ЗОШ 6, ЗОШ 28, НВК 2, НВК 9
Група С: ЗОШ 25, ЛІЦЕЙ 15, ПИРОГІВЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ, ІВАНКОВЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ
Група D: ЗОШ 19, ЗОШ 22, ЗАМІХІВСЬКА ЗОШ, ОЛЕШИНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ, БРАЇЛІВСЬКА ЗОШ
Розподіл відбувався таким чином, щоб виконати вимоги постанови КМУ Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

В групі А несподіванок не відбулось і у півфінал змагань вийшли дві команди НВК_10 та Колегіуму_16 , при чому в команді Колегіуму 16 ім. В. Козубняка майже половину команди складали дівчата.
В групі В також все стабільно, кращими командами стали шкільні команди Ліцею 17 та СЗОШ 6.
З групи С у півфінал вийшли команда ЗОШ 25 та вперше Ліцею 15 ім. Олександра Співачука, що свідчить про ігровий рівень який постійно зростає.
Ігри в групі D були цікавішим. В лідери впевнено вийшла команда СЗОШ 19, за друге місце перемогу здобули вихованці Ігоря Магльони з Заміхівської ЗОШ Новоушицької ОТГ.

До фінальної четвірки скрізь сито змагань пробилися знані лідери - НВК 10, ЗОШ 19 та Колегіум 17, а також зухвалий новачок змагань - Заміхівська ЗОШ ( Новоушицький район) під керівництвом відомого вчителя фізичної культури, новатора та активного учасника проекту Олександра Педана JuniorZ - Ігоря Магльони.

За результатами змагань визначився топ-8 кращих команд Хмельницької міської територіальної громади які розмістились наступним чином:
1) НВК_10 (тренер Олександр Мігунов)
2)ЛІЦЕЙ_17 (тренер Віктор Потайчук)
3)СЗОШ_19 (тренер Леся Сокоть)
4)ЗАМІХІВСЬКА ЗОШ (тренер Ігор Магльона)
5) КОЛЕГІУМ_16 (тренер Віталій Шкарпета)
6) ЛІЦЕЙ_15 (тренер Богдан Зозуля)
7) СЗОШ_6 (тренер Богдан Зозуля)
8) ЗОШ_25 (тренер Тетяна Хрущ)

Кращими гравцями чемпіонату стали: Лебідь Ілля (НВК 10), Сироватко Поліна (Ліцей 17), Трачук Влад (ЗОШ 19), Швирло Вадим (Заміхівська ЗОШ).

Змагання проводяться в рамках реалізації проекту "Get Into Rugby" (Грай в регбі) Мета проекту: переконати дітей, молодь, дорослих спробувати зіграти в регбі, залишитись в грі, ставши гравцем шкільної/студентської/збірної дорослої команди з регбі або стати тренером/суддею/арбітром/волонтером з впровадження масового та надзвичайно емоційного виду спорту регбі.


Департамент дитячого регбі дякує Управлінню молоді та спорту , Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, клубному обєднанню з організації дозвілля учнівської та студентської молоді Простір Хмельницького міського будинку культури, меценатам, що фінансово та організаційно підтримують масове залучення дітей, молоді до активного та цікавого дозвілля!

Займаєтесь регбі разом з нами! Регбі - це наша гра!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо