emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Березня 2021 Кардіолог Хмельницький 2153

Хмельницькі кардіохірурги прооперували дефект міжпередсердної перегородки матері 5-ох дітей.

У відділенні кардіо- і ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології Хмельницького обласного серцево-судинного центру широко застосовуються сучасні методи ендоваскулярної хірургії.

Ендоваскулярна хірургія (транскатетерна, черезшкірна, інтервенційна) галузь хірургії, при якій операції на серці проводяться доступом через судини під контролем рентгенівських променів. Для доступу використовують судини стегна, шиї або руки. Після пункції судини, в отвір вводять спеціальні мініатюрні інструменти (катетери, балони, стенти, спіралі, оклюдери та інше), за допомогою яких і проводять процедури, які можуть бути як діагностичними, так і лікувальними.

Завдяки цьому методу вади серця можна лікувати без розрізу грудної клітки, без застосування штучного кровообігу та зупинки серця, без глибокого наркозу.

Саме таким малоінвазивним методом кардіохірурги Центру прооперували 45-річну пацієнтку з Шепетівського району, матір 5-ох дітей.

Жінка звернулась у поліклініку зі скаргами на задишку і відчуття дискомфорту в грудній клітині. Проведена УЗД серця виявила дефект міжпередсердної перетинки діаметром 14 мм.

Дефект міжпередсердної перегородки вада серця, при якій є сполучення між лівим та правим передсердям. У здоровому серці, праві та ліві відділи розділені між собою тонкою стінкою, так званою перегородкою, а тиск у лівих відділах серця в нормі вище, ніж правих. За наявності патологічного отвору між лівим і правим передсердями при кожному скороченні серця відбувається скид крові з лівого передсердя в праве. Довготривале поступлення великої кількості крові в праві відділи серця та судини легень призводять до перевантаження правих відділів серця та підвищеного тиску в легеневій артерії. Це, в свою чергу, призводить до таких ускладнень, як серцева слабкість та розвиток легеневої гіпертензії.

Кардіохірургами Хмельницького обласного серцево-судинного центру було проведено оперативне втручання імплантація оклюдера (ендоваскулярного пристрою з тонкого металу, що має властивості памяті форми при розправленні в порожнині серця набуває своєї початкової форми). Операція проводилась без розрізу, через прокол судини стегна під контролем черезстравохідної УЗД і рентгеноскопії.

Дефект перегородки був закритий, патологічний скид крові між передсердями припинений, внутрішньосерцева гемодинаміка нормалізована. Операція тривала пів-години і вже через кілька днів жінка повернулася додому.

Як проводиться імплантація оклюдера малоінвазивним методом пропонуємо переглянути в короткому відео.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.02
41.07
44.58
44.62

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо