emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
31 Березня 2021 Пресофіцер 19 ракетної бригади "Свята Варвара" Олексій Наконечний 1571

Ракетників вакциновано!

Вакцинація особового складу 19 ракетної бригади Свята Варвара проти коронавірусної інфекції COVID-19 відбувається відповідно наказу Міністерства Оборони України 3018 від 24.12.2020 року Про захист населення від інфекційних хвороб та здійснюється лікарями-фахівцями Координаційного центру вакцинації, що мають відповідну сертифікацію і пройшли навчання.
Наші військовослужбовці власним прикладом закликають людей вакцинуватися проти коронавірусної хвороби 2019 (COVID-19). Всі, не залежно від посади, чи звання, мають змогу отримати щеплення, навіть працівники Збройних Сил України.
Вся наша історія складається з постійної боротьби з чисельними вірусами, хворобами, пандеміями та епідеміями різних захворювань. Цілі народи та найміцніші держави потерпали від них, вони були задовго до нас, і ні куди не зникнуть, вони є невідємною складовою життя.
Саме наше життя відбувається у контакті з величезною кількістю мікробів. На сьогодні існує понад 1 мільйон типів, видів бактерій і вірусів, а описано лише близько 10 тисяч, серед них чимало патогенних, заразних, які викликають різні інфекційні захворювання. Сучасні мікроби стають дедалі агресивними під впливом різних екологічних факторів, отрутохімікатів, синтетичних мінеральних добрив, різних хімічних речовин, змін клімату тощо. Постійно виникають усе нові вірусні захворювання, а віруси грипу, наприклад, змінюються практично кожен сезон, епідемії його на планеті забирали життя мільйонів людей.
В таких умовах постійної зміни небезпеки не має універсального засобу захисту, поки найкраще, що вже неодноразово рятувало людство це вакцинація. Це звісно особиста відповідальність кожного за своє здоровя та життя оточуючих, адже мова йде про безпеку людства. Нехтування імунопрофілактикою це шлях до епідемій, пандемій, а відтак до збільшення смертності.

Пандемії, епідемії це вічні супутники людства. На нашій планеті ми вічно з вірусами співіснуємо. Ба більше, віруси тут живуть давніше за нас, нам доведеться співіснувати з ними - уривок з книги американського біолога і географа Джареда Даймонда Зброя, мікроби і сталь
Коронавірусна хвороба 2019 (англ. coronavirus disease 2019, абревіатура COVID-19 затверджена як офіційна скорочена назва) інфекційна хвороба, яка вперше виявлена у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Центральний Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію. Причиною хвороби став коронавірус SARS-CoV-2 (стара назва 2019-nCoV), циркуляція якого в людській популяції була до грудня 2019 року невідомою.
Пандемію цієї хвороби Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала надзвичайною ситуацією в галузі міжнародної охорони здоров'я та внесла заходи з боротьби проти неї до тимчасових рекомендацій згідно з Міжнародними медико-санітарними правилами 2005 року. Щоб уникнути стигматизації, пов'язаної з географічним регіоном, де виникли перші випадки захворювання, а також з расовою приналежністю чи певною етнічною групою, ВООЗ затвердила зрештою офіційну назву захворювання як коронавірусна хвороба 2019 (COVID-19)
У медичному пункті військової частини у продовж сьогоднішнього дня, 31 березня 2021 року, організовано проведення вакцинації із додержанням карантинних вимог. Процедура досить легка та швидка. Спочатку санітарний інструктор при вході запускає по-одному кандидатів для щеплення, виміряє температуру тіла та направляє у кабінет до лікаря, який здійснює огляд, перевіряє медичні документи й проводить опитування і на їх основі допускає до вакцинації, що відбувається у наступному кабінеті. Для всіх підрозділів військової частини затверджено окремий графік, що дає змогу уникнути черг та скупчень. Наразі вакцинуються лише ті військовослужбовці, що перебувають у місті Хмельницькому, усі інші, що виконують завдання по захисту України вже отримали щеплення раніше.
Вакцинування це перш за все той профілактичний захід, який необхідно проводити за для захисту людського організму з метою підтримання високого рівня бойової та професійної готовності військовослужбовців. Адже здоровий військовий колектив це запорука успішного виконання службово-бойових завдань,- зазначає начальник медичної служби ракетної бригади майор Сергій Мішуров.
На запитання стосовно необхідності профілактичних щеплень ще у XIX століття дав відповідь видатний український хірург Микола Пирогов: Фунт профілактики коштує пуда лікування. Його слова актуальні і зараз, адже лікування стало дорожче, а ніж профілактика.
Альтернативи вакцинації у світі не існує. Систематична імунізація населення має бути загальнодержавною справою та доступною для всіх. Єдиний шлях для подолання найстрашніших хвороб (правець, кір, тиф, поліомієліт, COVID-19 та ін.), що забрали життя мільйонів людей це загальна вакцинація.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо