emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
1 Квітня 2021 Кардіолог Хмельницький 1566

Камянець-Подільському відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології - 2 роки!

1 квітня 2019 року, з метою наближення високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги до мешканців Хмельницької області, в м.Камянці-Подільському, на базі міської лікарні почало роботу відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП Хмельницький обласний серцево-судинний центр.

Тут надають повний спектр невідкладних кардіологічних процедур при серцево-судинних захворюваннях коронарографії, стентування, оклюдери, імплантація кардіостимуляторів та інші втручання на серці та судинах мешканцям міста Камянець-Подільського, Камянець-Подільського, Чемеровецького, Дунаєвецького та Ново-Ушицького районів.

Про роботу відділення та плани на майбутнє розповідає завідувач Дмитро ПЕТРУК: На сьогодні відділення оснащене абсолютно усім необхідним, маємо сучасний ангіограф, обладнання у самій катетерезаційній лабораторії. Пацієнти із гострим інфарктом забезпечені безкоштовними стентами. За два роки ми провели майже пів-тисячі черезшкірних коронарних втручань. З жовтня 2020 року надаємо цілодобову допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарду, щомісяця рятуємо близько 15-20 таких пацієнтів.
Щодо планів плануємо не зупинятися на досягнутому, вдосконалюватись, опановувати нові методики лікування і надавати необхідну допомогу якомога більшій кількості камянчан, які цього потребують.

Інтервенційна кардіологія передбачає втручання на серці, реперфузія відновлення кровопостачання різних органів і систем, пояснює головний кардіохірург Хмельницької області, директор КНП ХОССЦ Андрій КЛАНЦА. Центри, які надають таку специфічну медичну допомогу мають бути у межах годинної доставки хворого з гострим інфарктом міокарду та плюс ще одна година на виконання процедури стентування. Якщо, до прикладу, пацієнт у такому важкому стані знаходиться у Дунаєвецькому районі, а його потрібно доправити у Хмельницький і надати допомогу у дві години вкластись практично неможливо.
Тож, спільно з обласним департаментом охорони здоровя, в рамках реорганізації кардіологічної та кардіохірургічної допомоги, втілюємо ідею створення реперфузійних центрів у віддалених від обласного центру районах. В найближчих планах створення аналогічного центру на півночі області, у м.Нетішині.

Ми з почуттям великої шани та поваги дякуємо Михайлу ЗАГОРОДНЬОМУ, Василю ЛАЗОРИШИНЦЮ, Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ, Михайлу СІМАШКЕВИЧУ, Якову ЦУГЛЕВИЧУ, Тетяні КОСОВСЬКІЙ, Олександру ЧЕРНЕЦЮ, та багатьом іншим людям, завдяки яким відкриття реперфузійного центру у м.Камянець-Подільському стало можливим. Будьте здорові!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо